icon
avatar
lubos
Správa bola zmenená    11. júl 2017    

Tip na jednoduchú letnú polievku. Hurá!

1. NAKÚP: Kúp kuracie krídla a pár kláskov lahôdkovej kukurice.
2. KUKURICOVÝ VÝVAR: Surové klásky obrež od zrna a daj klásky do hrnca so studenou vodou spolu s kuracími krídlami. Nechaj zovrieť, pozbieraj penu, posoľ, vlož koreňovú zeleninu, ak chceš. Proste, sprav si vývar.
3. SCEĎ: Po 30 - 45 min. vývar sceď. Ober mäso z krídel.
4. UVAR ZEMIAKY: Vo vývare uvar nové mladé kúsky zemiakov.
5. PRIDAJ KUKURICU: Pridaj k uvareným zemiakom kukuričné zrná a mladý špenát (ak chceš) a minútku povar (vývar slabo "bubloce").
6. DOCHUŤ: dosoľ, pridaj mäsko z krídel, vňať z petržlenu, jednoducho sprav to fajné. Chlapovi do taniera prisyp pikantné.

PS: kuracie krídla sú najtučnejšou časťou kuriatka, skvele sa hodia na vývary aj vďaka obsahu kostí, kože a šťavnatého mäska. Dobrota za chvíľu.