Mňamky, asi sa do toho pustím.
bazový džem je fialovy az čierny ako čučoriedkový 🙂,ja som tento rok robila so zazvorom pupavový
Možno by to chcelo origoš fotku...
@titkovamiriam milujem bazu ,veď v albume domáci supermarket mám dosť fotiek,každopádne tento recept vyskúšam 🙂
@titkovamiriam @megika1 Dievcata, na 1,5kg bazy len 100g cukru?
@titkovamiriam vidno,že máš už niečo odvarené,odzavárané 😵
@titkovamiriam @megika1 Obycajny, ci zelirovaci? (Ja som dzem este nerobila...)
treba sterilizovat?
pls ip- komentare nevidim thnx🙂
@titkovamiriam napíšeš mi recept? ďakujem 🙂
@megika1 Zrelé bazové plody sú tmavé, tmavofialové až čierne.
@titkovamiriam Džem možno robiť z plodov aj z kvetov. V prípade kvetov je džem svetlý, ako na našej ilustračnej fotografii, z plodov vám vyjde krásny sýto-tmavý džemík. 🙂
@vladuska311 Fotka je ilustračná a nie je na nej nič zlé. 🙂 Džem môže byť svetlý (z kvetov) aj tmavý (z plodov). 🙂
@lucia_borikova tak by malo byť z kvetov na komente pri obrázku 🙂 ,potom obrázok pôsobí reálne
@lucia_borikova presne tak mal byt recept so spravnou ilustracnou fotkou 🙂,ja viem že sa da dzem robit aj s kvetov a to skoro z každeho jedleho 🙂

BAZOVÝ SIRUP-výborný, skúste neoľutujete
suroviny-2lvody,2kg cukru,25-35 bazových kvetov, citrónová šťava. Preveríme vodu, dáme do nej luhovať kvety bazy na 24-48hod.pridáme citrónovú šťavu, potom luhovaní prelejeme cez hustú gázu do hrnca,pridáme cukor a na miernom ohni necháme zohriať,kým sa cukor nerozpustí. ešte teplý prelejeme do fliaš.POZOR plody bazy sú nebezpečné,surové nekonzumovať. BAZA je super.Prajem pekný deň.