icon
1 / 1
Bazový džem
avatar

BAZOVÝ SIRUP-výborný, skúste neoľutujete
suroviny-2lvody,2kg cukru,25-35 bazových kvetov, citrónová šťava. Preveríme vodu, dáme do nej luhovať kvety bazy na 24-48hod.pridáme citrónovú šťavu, potom luhovaní prelejeme cez hustú gázu do hrnca,pridáme cukor a na miernom ohni necháme zohriať,kým sa cukor nerozpustí. ešte teplý prelejeme do fliaš.POZOR plody bazy sú nebezpečné,surové nekonzumovať. BAZA je super.Prajem pekný deň.

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

bazové plody sú tmavé ,či ?

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

aj zazvor.to musi byt pikantna kombinacia a fajnota😉

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

Plody bazy sú zrelé,keď sú fialové,nezrelé tiež nezbierať ,surové nikdy nejesť,ale po varení, sú vhodné na konzumáciu.

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

Mňamky, asi sa do toho pustím.

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

bazový džem je fialovy az čierny ako čučoriedkový 🙂,ja som tento rok robila so zazvorom pupavový

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

Možno by to chcelo origoš fotku...

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@titkovamiriam milujem bazu ,veď v albume domáci supermarket mám dosť fotiek,každopádne tento recept vyskúšam 🙂

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@titkovamiriam @megika1 Dievcata, na 1,5kg bazy len 100g cukru?

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@megika1 ja ho robievam,aj bazu zavaram,tento rok sirup nerobim ale susim kvety na bazovy čaj,milujeme bazu aj teraz som si zaliala certve kvety s medovkou-ta mi krasne vyrastla,tak ju davam aj do citronovej vody-vychladne to a sup do chladnicky a spravim aj ľadove kocky...

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@nikam može byt ,ja na jahodovy davam tiez malo cukru ale urcite by som tam dala aj tak zo štyry jablcka

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@titkovamiriam vidno,že máš už niečo odvarené,odzavárané 😵

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@nikam priznám,že ja dám 500 g 🙂

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@titkovamiriam @megika1 Obycajny, ci zelirovaci? (Ja som dzem este nerobila...)

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@nikam ja len klasika cukor ,ja nepouzivam zelirovaci z neho nieje dzem ale zahustena voda

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@megika1 no kazdy rok niekolko sto fliaš

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

treba sterilizovat?

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

pls ip- komentare nevidim thnx🙂

Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@irenaliza akurat som ho dorobila

Odpovedz
4. jún 2015
avatar
Odpovedz
4. jún 2015
avatar

@titkovamiriam napíšeš mi recept? ďakujem 🙂

Odpovedz
5. jún 2015
avatar

@megika1 Zrelé bazové plody sú tmavé, tmavofialové až čierne.

@titkovamiriam Džem možno robiť z plodov aj z kvetov. V prípade kvetov je džem svetlý, ako na našej ilustračnej fotografii, z plodov vám vyjde krásny sýto-tmavý džemík. 🙂

@vladuska311 Fotka je ilustračná a nie je na nej nič zlé. 🙂 Džem môže byť svetlý (z kvetov) aj tmavý (z plodov). 🙂

Odpovedz
5. jún 2015
avatar

@lucia_borikova tak by malo byť z kvetov na komente pri obrázku 🙂 ,potom obrázok pôsobí reálne

Odpovedz
5. jún 2015
avatar

@lucia_borikova presne tak mal byt recept so spravnou ilustracnou fotkou 🙂,ja viem že sa da dzem robit aj s kvetov a to skoro z každeho jedleho 🙂

Odpovedz
5. jún 2015
avatar

@irenaliza prisim vás ako dlho ste varili ten džem? Ja ho varím už skoro 2h a stále je riedky (postup dodržaný) akurát som tam tam pridala 6ks jabĺk🤷🏻‍♀️

Odpovedz
27. máj 2023