Recept na Pavlovu tortu/ Pavlove mini tortičky
Tááákže, pridávam vám sem tento článok venovaný Pavlovej torte, nakoľko mi prišlo neuveriteľne veľa komentárov a správ, že si prosíte recept. Hneď na úvod chcem len napísať, že každá jedna rúra čo máte doma je úplne iná a v každej sa úplne inak pečie. Tento môj recept a postup funguje u mňa a myslím si, že pri troške praxe a skúšania sa dopracujete aj vy k podareným pavlovkám.
Na korpus potrebujeme:
4ks bielky
130g kryštálového cukru
1ČL zlatého klasu
1/2ČL vínneho octu (dostanete kúpiť napr. v Tescu)
Piškótový korpus na tortu
Veľa žien sa ma pýtalo na recept korpusu, aký pečiem tak ho sem spíšem. Pečiem ho do väčšiny toriet.
Základný recept:
● 160g kryštálového cukru
● 4ks vajec
● 160g polohrubej múky
● 1/2bal prášku do pečiva