Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    lulu939075
    6. júl 2016    Čítané 630x

    Recenzia ergonosičov - Bimbi 04/2016

    Model : klasický, apríl 2016

    Parametre : BIMBI MINI                                 BIMBI MAXI

    Vek dieťaťa: 1 mesiac - 3 roky                          4 mesiace - 4 roky

    Hmotnosť dieťaťa: 3,5 - 20 kg                                 7 - 20 kg

    Šírka nosiča: 27 - 42 cm                                          33 - 48 cm

    Výška nosiča 30 - 42 cm                                          36 - 48 cm

    Obvod bedrového pásu 56 - 130 cm                  56 - 130 cm

    Dostala sa mi do rúk ďalšia verzia Bimbi nosiča. Musím povedať že je úplné iný ako ten látkový. Jedine čo je asi rovnaké je strih ale nevedela som to porovnať keďže starší nosič som vrátila majiteľke. Hneď som si všimla že nosič konečne nie je posltrovaný. Ďalšie mi do očí vrazili pracky na nosiči, bolo vidno že sú maximálne pevne a kvalitné, povedala som si saka čo bolo na tom nosiči čo bol robený mesiac dozadu? Toto bol úplné viditeľný rozdiel. V bedrovom pase sa ukrýva asi o cm hrubšia zase karimatka ale zato ramenne popruhy sú tu úplné inač polstrované konečne poriadne, dokonca až moc. Ale nebudem sa tu rozpisovať ideme to prelúskať hlbšie.

    Nosenie :

    Tento krát som nosič vzala na gurmanfest v období spania malej aby som ho skúsila, na moju smolu mi v ňom nezaspala.  Nosič zabezpečuje ergonomické nosenie, odporúčam keď tak pre staršie detičky najskôr od 6-8 mesiaca keďže je naozaj obrovsky a skracovanie nosiča funguje nefunguje, v tomto konkrétne bolo zužovanie a skracovanie na šnúrky ktoré vôbec nedržali ale o tom nižšie. Keby som nebola rozmaznaná inými nosičmi povedala by som si áno dá sa v tom nosiť, ale ramenné popruhy boli až moc robustné cítila som sa ako rambo a bedrový pas úplné zlomený.  Za tú cenu v ktorých s pohybuje tento nosič by som čakala určite väčší komfort.  Samozrejme šitie ramenných popruhov je zase strašne vysoko aj keď je to málinko posunuté.

    Bedrový pás

    Bedrový pás je stále nedostatočne vypolstrovaný, aj pri ľahších detičkách ( u mňa 9kg) sa láme a nespĺňa účel opory.  Spona sa stále rovnako ťažko nastavuje kôli bežcovi. Rovnako ako v predchádzajúcej verzii sa tu nachádza karimatka len o nejaký ten cm hrubšia.  Pozitívum je že výplň je konečne poriadne prišitá a nelieta v šatke.

    Chrbtová opierka

    Chrbtovú opierku je možné rozširovať či zvyšovať. Zväčšovanie je možné pomocou šnúrok a „stopky“ . Bohužiaľ sú tu použité nekvalitné komponenty takže sa to šmýka hlavne keď človek zužuje nosič, bedrový pás sa tiež zošúverí ale pod váhou aj ľahšieho dieťatka šnúrka povolí. Skracovanie nosiča je možné zvnutornej strany čo je veľmi náročné keď už je vnútri dieťatko, v tomto by som zvolila radšej nenastaviteľnú dĺžku ako toto. Nosič svojou šírkou určite nie je vhodný pre novorodencov, podľa môjho odhadu tak od 6mesiacov. Chrbtová opierka je z dvoch vrstiev šatky nevypolstrovaná. Vystuž okolo nožičiek zabezpečuje že dieťatku sa nožičky neotlačia ani keď je „na hoaláča“. Opierka obsahuje odnímateľnú kapucňu.

    Ramenné popruhy

    Ramenné popruhy sú príjemne polstrované, na ramenách jemnučké aj vďaka šatke, ja by som ale volila naozaj len málinko menej výplne lebo som z toho mala taký „rambo“ pocit ale to je len malinky detail. Pracky na ramenných popruhoch veľmi kvalitné konečne aj  samotný popruh. Bohužiaľ stále sú popruhy pre mňa prišité príliš vysoko k chrbtovej opierke a vadili mi pod pazuchami, pri dlhšom nosení mi to bolo vyslovene nepríjemné. Popruhy aj na mňa málinko širšiu ženu boli strašne dlhé, ale pri maximálnom stiahnutí z každej strany nosič sedel, takže pre užšie ženy odporúčam skrátiť na želanie.

    Zhodnotenie na záver

    Nosič splna ergonomické podsadenie, na rozdiel od svojho predchodcu sa v ňom už dá aj celkom nosiť a niektorým mamičkám môže byť pohodlný. Hlavne ak máte radšej mäkší bedrový pás. Autorke odporúčam doladiť detaily lebo táto verzia určite neni hodná predajnej ceny za ktorú si ho mamička kúpila. Dovolím si ho porovnávať s inými slovenskými handmade nosičmi keďže sa predáva za rovnakú cenu, a čo sa týka pohodlia spolu vôbec nekorešpondujú. Celkom mi vadilo aj občasné krivé šitie kde asi autorke trošku ušla ruka.  Odporúčanie pre maminky : tento nosič má hodnotu tak maximálne 60-70€ v opačnom prípade by som radšej volila v tejto cene niečo z bazáru.  

    lulu939075
    21. jún 2016    Čítané 3869x

    Lenka Carrier medziverzia

    Lennka Carrier

    je nosič vyrobený výhradné zo šatiek, čím zabezpečí pohodlie pre nositeľa a ešte viac pre dieťatko. Nosič je profesionálne ušitý skúsenými šičkami a spĺňa bezpečnostné požiadavky. Ponúka  množstvo nádherných designov a vyber z mnoho šatiek.

    NOSIČ JE VYRÁBANÝ V 3 VELIKOSTIACH:

     Standard - od 3 mesiacov cca 6kg- 14 mesiacov, šírka 34 cm x výška 38 cm

     Medziverzia - od cca 12 mesiacov - 2 a pol roka , šírka 39 cm x výška 40,5 cm

    Toddle r- 18 mesiacov až cca 3 a pol roka, šírka 44 cm x výška 45,5 cm

    Všetky nosiče sú testované do 20kg

    V prípade, že váhate akú veľkosť zvoliť, je možné požiadať o zväčšený štandard a zväčšenú meziverziu   –  o 2 cm medzi nožičkami , o 1 cm v chrbtovej opierke väčší

     SPOTREBA ŠATKY NA NOSIČ

     Standard - 2 m                

    Mezi verze – 2,3 m

    Toddler – 2,5 m

    Tai Tai – 4 m

    Všetky nosiče sú šité podľa jedného strihu (samozrejme podľa veľkostí) a v závislosti na typu šatky sa veľkosť môže o 1 cm líišiť.

     Ceny nosičov sa pohybujú od 70€ až 250€. V prípade, že chcete ušiť nosič z vašej šatky  je cena za ušitie 70€.

    Dodacia  doba je 6 týždňov i v prípade, že dodáte svoju vlastnú šatku.

    Lekna nosič je môj druhý nosič. Prvým bola látková Zumbucca, potom som dlho iba šatkovala ale pri väčších deťoch sú nosiče na nezaplatenie. Lenka nosič ma neuveriteľné oslovil svojou jemnosťou a poddajnosťou. Nosič vo mne zanechal neuveriteľné pocity ďaleko predtým než som si ho kúpila. No a keď Rebečka dorástla začala chodiť nebolo o čom, požiadala som Lenku o ušitie nosiča. Od Sestric som na tento účel dostala neuveriteľné krásny scrap zo šatky Folk Cotton Candy. Nosič bol hotový aj v rekordnom čase tuším som ho mala doma do 4 týždňov od poslania čo mi neuveriteľné pomohlo lebo náhle sme potom ochoreli všetci a bola to úplná záchrana.  Tak a poďme teda k recenzii budem sa snažiť byť nezaujatá a napísať všetko tak ako to je aj keď to bude ťažko lebo Lenka je prosto moja láska na život a na smrť.

    Vizuálne zhodnotenie :

    Nosič je veľmi pekne a kvalitne šitý, ja mám medziverziu ktorá mi sedí aj na 3ročného 12kg chalana a 1,5 ročnú 9kg babizňu. Pracky aj popruhy sú veľmi kvalitné. Na nosič je použitá šatka takže to je kvalita sama o sebe. Nastavovanie nosiča je veľmi jednoduché, ja som si zvolila najjednoduchšiu variantu a nastavujú sa len ramenne popruhy vzadu na chrbte.

    Bedrový pás :

    Bedrový pás je malililinko hrubší ale prijemne mäkkučký a perfektne nosný. Vôbec mi zapínanie nevadí na moje tuke na bruchu nikde nič netlačí. Unesie aj ľahké dieťatko aj ťažšie. Bedrový pas ma jednu veľkú sponu a gumičku istoty.

    Ramenné popruhy :

    Moja verzia Lenky ma úplné najjednoduchšie nastavovanie popruhov. Nedajú sa nastavovať pri chrbtovej opierke rovno tam ide vystužená časť. Ramenné popruhy sú veľmi prijemne makučké, úplný obláčik na ramenách. Nastavovanie ide ľahko a jednoducho. Nosič splna moju jedinú požiadavku a tou je čo najmenej nastavení

    Chrbtová opierka:

    Chrbtová opierka je z 2 vrstiev šatkoviny. Je bez akýchkoľvek nastavení, ale zaujímavé je že sadne viacej detičkám. V mojom prípade medziverzia sedí aj 3 ročnému chalanovi aj 10 mesačnej slečne sedela . Úplné najväčšou výhodou je tato chrbtová opierka netreba nikde nič štelovať človek posadí dieťa zapne a môže ísť, ťažké sa nikomu ani nováčikovi nemôže stať že ma niečo zlé nastavené. Môj nosič neobsahuje kapucňu ja som nechcela ale inač štandardne má každý nosič kapucňu.

    Zhrnutie

    Tento nosič je naša najväčšia láska, Filipko do nho veľmi rád chodí aj keď je čisto dievčenský (už to rozlišuje že ružová je pre baby) Veľkou výhodou nosiča je že netreba nič nastavovať, nevýhodou že neni vhodný pre novorodeniatko. Aj keď je nosič handmade ručne šitý je ušitý maximálne profesionálne na nerozoznanie od strojovo šitých. V nosiči sa nosí veľmi príjemne človek sa v ňom cíti maximálne makučko a komfortne. Nemám k tomuto nosiču čo vytknúť, pre mňa najlepšia voľba. Teda jediné negatívum je že nosič je nenastaviteľný, teda negatívum aj pozitívum. Negatívum je to preto že si treba teda kúpiť viac verzii čo ide do peňazí ale tak menšia verzia sa dá vždy predať, a pozitívum preto že sa nemusíte namáhať s nastaveniami, urobíte klik bedrák klak ramenné popruhy a nosíte.  K tomuto nosiču ani netreba reklamu Lenka má toľko zákaziek že moc nestíha ale uvítala by som nejakú funpage pre nosič kde si môže všetko pozrieť aj široká verejnosť bez pridania do skupiny. A teda zatiaľ viac info o nosiči tu : https://www.facebook.com/groups/1134388183267994/?fref=ts

    lulu939075
    16. máj 2016    Čítané 7277x

    Recenzia ergonosičov - Rischino


    Ergonomický nosič Rischino je ručne šitý na Slovensku porofesionálnimi krajčírkami s viac ako 20 ročnou praxou. Ako jediný nosič na Slovensku výrobcovia jeho zrod konzultovali s odborníkmi z oblasti pediatrie, detskej ortopédie, pôrodníctva a neonatológie. Nosič má asi najväčšie množstvo certifikátov aké poznám :D od certifikovanej biobavlny použitej na látku, pracky, všetko. Tiež sú členmi BCIA - Baby Carrier Industry Alliance http://babycarrierindustryalliance.org/ . Nosič je nenastaviteľný no vďaka novorodeneckej vložke rastúci s dieťatkom.
    Verzia : december 2015

    Dĺžka nosiča :47cm
    Šírka nosiča: 40 cm
    Dĺžka bedrového pásu 65-130 cm
    Nosič je regulovateľný na všetky typy postáv, avšak v prípade špecifických požiadaviek ho vie výrobca upraviť na mieru
    Dĺžku nosiča, šírku medzi nožičkami je tiež možné na želanie upraviť na mieru.

    Dnes som mala možnosť skúsiť ďalší slovenský nosič Rischino. Nosič došiel priamo od výrobcu zabalený v krásnej krabičke s doplnkami ako sú extendory, slintáčiky, taštička na drobnosti a návod na použitie. Ako prvé som si na nosiči všimla veľmi precízne prevedenie. Je to typ nosiča aký som ešte nemala možnosť vidieť, prosto je iný. Látka veľmi kvalitná, pevná, bedrový pás veľmi zaujímavo šitý, šitie veľmi kvalitné, bolo vidieť že nosič je úplné hotový, pripravený na nosenie. Veľmi milo prekvapili doplnky, ktoré sú v cene nosiča. Rýchlo som ho teda dala na seba bez akéhokoľvek nastavovania, len tak jako sa hovorí hodila do vody a dala dieťa. Moje pocity boli zvláštne, vôbec som ich nevedela identifikovať, cítila som sa v nosiči zvláštne, ale príjemne. Je to skrátka niečo nové, čo som nepoznala, nastavenia nosiča úplné inéako poznám strih všetko. Pustila som sa teda do hĺbkového testovania.
    Nosenie :
    Takže nosenie v nosiči je vcelku príjemné, bedrový pás rýchlo zapnutý a nastavený, popruh sa nešmýkal krásne držal. Veľmi ma prekvapilo nastavenie ramenných popruhov a teda nastavovali sa opačne jako som zvyknutá, nemá to absolútne vplyv na nosenie. Jasom zvyknutá skracovať popruhy ťahaním smerom dolu tu sa ťahajú hore. Zapínanie ramenných popruhov vzadu medzi lopatkami má príjemnú pohybujúcu výstuž, keďže nosič je nový „nezanosený“ ťažkosa mi to skracovalo. Toto zapínanie je pre mňa malinkú útlu ženu trošku pridlhé uvítala by som ešte málinko väčšiu možnosť skrátiť aleb onapríklad možnosť skracovať z oboch strán.(Tento nedostatok medzičasom výrobca odstránil)

    Tak a keď bolo všetko nastavené jako malo byť už sme sa iba nosili. Nikde ma nič netlačilo ( teda okrem tukov na bruchu :D ) cítila som sa príjemné, malinká si vedela ručičky uložiť jako chcela či už von či dnu.

    Bedrový pás :

    Bedrový pás je tenší príjemne vystužený. Netrúfnem si odhadnúť, čo je vnútri ale materiál je dostatočne pevný a poddajný. Je prešívaný a nie je členitý. Perfektne sa prispôsobí postave (v mojom prípade zareže do tukov :D ) a drží na mieste. Nosila som v ňom aj dlhšie a síce moje dieťatko je ľahučké – 10kg necítila som žiadnu bolesť.

    Chrbtová opierka :

    Chrbtová opierka je vyrobená z veľmi kvalitnej a príjemnej látky, je dostatočne pevná na nosenie. Veľkosťou nám vyhovovala akurát proste ani vysoká ani nízka. Nosič som vyskúšala aj na novorodeniatku s novorodeneckou vložkou ktorá je integrovaná a taktiež vyhovovala aj takémuto malinkému uzlíčku. Okolo nožičiek je mäkká príjemná výplň čo zabezpečí že sa dieťatku neotláčajú nožičky.  V strede chrbtovej opierky sa nachádza kapucka pre prípadne istenie hlavičky, ja som ju nepoužila nebolo treba. Super je ale že je umiestnená v takej časti že v prípade novorodeniatka či menších detičiek krásne istí hlavičku aj keď je schovaná. Kapucka sa zapína na gombíčky. Neuveriteľne ma nadchol nápad na predpripravenia kapucky pre nosenie na chrbte. Kapucku si vyberiete a pripnete na gombíčky ako končí chrbtová opierka a potom len prepnete vyššie keď dieťatko zaspí. Kapucka má tiež 2 možné veľkosti zapínania a teda je dlhšia alebo kratšia.  Z vnútornej strany je integrovaná novorodenecká vložka ktorá je perfektne riešená so zapínaním na spony čo som videla teda na nosiči prvý krát a veľmi sa mi tento spôsob páči. Cvočky mi vždy povoľovali.

    Ramenné popruhy :

    Ramenné popruhy sú veľmi príjemne a dostatočne polstrované, niesú zároveň obrovské ale tak akurát sedia na ramenách. Nastavovanie ramenných popruhov je opačne riešené ako som zvyknutá ale to nemá vplyv vôbec na nosenie je to len o zvyku. Je možnosť skracovať si ich jak vpredu tak zozadu.  Zapínanie ramenných popruhov je nastaviteľné a má zaujímavý patent – akúsi výstuž a teda pracky môžete do nej schovať aby vás na chrbte netlačili v prípade dlhšieho nosenia. Ja som si to dala dole lebo mala chodí hore dole hore dole a mne to viac zavadzalo :D Jedine čo mi tu chýbalo je možnosť viac utiahnuť ramenne popruhy k sebe zapínaním a teda aj keď som ich mala najviac skrátené stále mi to pocitovo bolo veľké. Uvítala by som možnosť skracovať napríklad z oboch strán pre väčšiu variabilitu. (Tento nedostatok medzičasom výrobca odstránil)

    Zhrnutie :

    Nosič Rischino je vhodný pre detičky od narodenia po cca 20kg. A teda vekovo individuálne. Mala som v ňom aj 5ročného 20kg šitie držalo pokope. Nosič je podľa môjho názoru vhodný hlavne pre detičky od 0-1,5roku. Potom sú k dispozícíí extendory ktoré  výrobca vie poskytnúť za doplatok 7,50€ aj s poštovným. Výrobca šije na objednávku aj verziu XXL – recenzia čoskoro. V nosiči sa nosí príjemne bedrový pás aj ramenné popruhy sú polstrované tak akurát. Novorodenecká vložka pre bábätka je naozaj veľmi dobre navrhnutá tak isto ako jej zapínanie na spony.  Nosič má v štandardnej cene malinkú taštičkuna drobnosti kľúče či peniaze na zmrzlinu v letných mesiacoch  - super pre mňa čo nosím všetko po vreckách. Jediná maličkosť čo mi tam k dokonalosti chýbalo je nejaká možnosť úsporného zloženia nosiča pri nepoužívaní  a pri nosení na sebe keď mi dieťatko behalo.

     V testovaní sú zhrnuté moje celkové pocity z nosiča a teda názor sa nemusí zhodovať s názorom inej maminky.

    lulu939075
    15. máj 2016    Čítané 1520x

    Recenzia ergonosičov - Zumbucca staršia verzia

    Zumbucca nosič látkový 

    Verzia: August 2013

    Materiál 100% bavlna.
    Rozmery:
    Výška bez bedrové pásu - 42 cm (pri skrátení 35cm)
    Šírka chrbtovej časti v mieste bederného pásu - 38cm
    Šírka popruhov - 8cm
    Dĺžka bedrového pásu - 65-130 cm

    Zumbucca sa mi dostala do rúk ako jedna z úplné prvých nosičov. Nosila som v nej môjho prvého syna keď som o nosení nevedela ale že vôbec nič. Vybrala som si nosič podľa fotky a podľa toho že autorka zaručuje že daný kus je len jeden jediný na svete a teda jedinečný a originálny. Nosič mi prišiel keď mal synček 2 mesiace, nosili sme sa v ňom na dovolenke v tatrách a teda dlhé hodiny. Prvý dojem z nosiča bol že wooow ten je krásny a wooow ten je mäkučký. Dina som si vybrala asi preto že som vedela že niekedy v 2,5roku bude Filipkove obľúbené zvieratko Dinosaurus 😀 Ako nováčik som viac zhodnotiť nevedela, no z odstupom času si uvedomujem že pre totálneho laika ktorý sa chystá nosiť svoje prvé dieťa to bola top voľba. Mesiac nato sme sa začali nosiť aj v šatkách.

    A poďme testovať

    Nosič je látkový, precízne a kvalitne šitý. Vpredu je veľká aplikácia obrázku dinosaurusa. Nosič obsahuje novorodeneckú vložku, je možnosť prekrížiť popruhy a veľká variabilita nastavenia ramenných popruhov. Kapucňa sa schováva v hornej časti chrbtovej opierky čo zároveň istí hlavičku novorodeniatkam.

    Nosenie : 

    V nosiči sa nosí príjemne. Je mäkučký a nastaviteľný pre každý typ postavy. Dnes neuveriteľne plačem že tento skvost odišiel z mojej zbierky. Nosiť sa dá dlho. Odporúčam tak pre deti do 1,5r. potom s použitím extendorov.

    Bedrový pás

    Bedrový pás je príjemne polstrovaný (povedala by som že tak akurát) a zároveň členitý. Perfektne sa prispôsobí každej postave či už šunkovejšej či chudšej (som ten prvý prípad) Spona je dostatočne pevná .

    Chrbtová opierka

    Chrbtová opierka je z dvojitej látky bez výstuže. Opierka je výškovo nastaviteľná a je možné sú ju predlžiť rozpisovaním zipsu. Okolo nožičiek je mäkká príjemná výplň. Z vnútornej strany sa nachádza novorodenecká vložka ktorá sa zapína na cvočky v hornej časti opierky. Látka je veľmi príjemná a krásne obopne telíčko dieťatka. Kapucka je v hornej časti nosiča a zapína sa na gombíky ktoré sú na ramenných popruhoch.

    Ramenné popruhy

    Ramenné popruhy sú príjemne polstrované. Dlhé sú tak akurát a dajú sa nastavovať či už zvrchu alebo odspodu spod ramien. Ramenné popruhy je môže prekrížiť čo som pri Filipovi využívala keď som nosila dlhšie keďže som nebola až taká šatková. Zapínanie ramenných popruhov na chrbte tiež nastaviteľné a dĺžka mi postačovala. Jediné čo tuto viem vytknúť že spojenie ramenných popruhov nebolo našité cez celý popruh ale len tú čiernu časť s teda pri dlhšom používaní nosiča sa táto časť dostala úplné mimo ramenných popruhov.

    Zhrnutie

    Nosič je perfektná voľba pre začínajúcu mamičku, vďaka veľmi jednoduchým nastaveniam. Je vhodný od narodenia vďaka novorodeneckej vložke až po cca 1,5 roka kedy už začne byť dieťatku malý a je potrebné pre väčšie pohodlie použiť extendory. Veľmi sa mi páči spôsob predlžovania a skracovania chrbtovej opierky. Ak máte Zumbuccu výrobca sa zaručuje že je to len jeden jediný kus na svete a teda každý originál. Momentálne výrobca už nešije tieto nosiče, má novú certifikovanú verziu a šije už len zo šatiek. Na recenziu novej Zumbuccy sa môžete tešiť tiež.

    lulu939075
    13. máj 2016    Čítané 2891x

    Recenzia ergonosičov - Bimbi staršia verzia

    Bimbi Nosič látkový

    Verzia : február 2016

    Parametre :                         BIMBI MINI                    BIMBI MAXI

    Vek dieťaťa:                    1 mesiac - 3 roky            4 mesiace - 4 roky

    Hmotnosť dieťaťa:            3,5 - 20 kg                            7 - 20 kg

    Šírka nosiča:                         27 - 42 cm                        33 - 48 cm

    Výška nosiča                            30 - 42 cm                       36 - 48 cm

    Obvod bedrového pásu        56 - 130 cm                      56 - 130 cm

    Ako prvý sa mi do rúk dostal nosič Bimbi. Veľmi ma prekvapilo, že ho šije maminka ktorá nikdy predtým nešila : http://www.lenivyrodic.sk/ludia/rozhovor-s-vitazkou-sutaze-o-najkrajsi-vyrobok-od-mamky-2015/

    Citujem : "K šitiu som sa dostala náhodne. Hrabala som sa na YouTube a narazila na jednu návrhárku, ktorá mala DIY videá o šití. Vyzeralo to tak jednoducho, že som si do týždňa kúpila svoj prvý šijací stroj. Do hodiny som ho už vedela sama obsluhovať, hoci k šitiu som nikdy predtým nemala vzťah, bolo to prvýkrát, čo som šliapala na pedál.

    Ideme ďalej : 

    Popravde musím podotknúť že na prvý pohľad vyzeral úžasne, bohužiaľ keď som mala tú možnosť ohmatať ho, veľmi ma sklamal. Moje prvé stretnutie s Bimbi bolo na mojej podpornej skupine, kde bolo malinké bábätko. Všimla som si, že bedrový pás je úplne zlomený a nosič je bábätku veľký aj keď výrobca uvádza, že je vhodný od narodenia. Nosič som ďalej neskúšala,  no povedala som si, že si jeden požičiam a otestujem ho. Tak poďte testovať so mnou:

    Vizuálne zhodnotenie nosiča

    Nosič na prvý pohľad vyzerá veľmi dobre, no už pri prvom dotyku ma maximálne prekvapilo, ako dokáže výzor klamať. V bedrovom páse sa ukrýva nekvalitná lacná karimatka, látka z vonkajšej strany je riedko tkaná, z vnútornej strany chrbtovej opierky ma prekvapil flanel a vnútri chrbtovej opierky akási výstuž.

    Nosenie

    Dala som si teda nosič na seba. Ďalšia vec čo ma zaujala je popruh na bedrovom páse: veľmi jemne tkaný, vlákna sa pod prstami rozchádzali. Preto tam je ale ešte jedna spona navyše, aby to držalo pokope a teda nešmýkala sa pracka. Pre mňa veľmi zložité nastavovanie, a aj vďaka spone sa pracka stále šmýkala. Nosič bol mojej takmer 18-mesačnej veľký. Nevedela si uložiť ruky, ktoré jej nešli dať ani hore, keďže bol vysoký ani dole, lebo to už by bola úplne ako novorodenec s C-čkovým chrbátikom. Ramenné popruhy boli veľmi krátke a končili mi na lopatkách. Ďalej sa mi popruhy zarezávali do chrbta a pod pazuchou, keďže boli na chrbtovú opierku prišité príliš vysoko. Ak človek nemyslel na tieto všetky veci, dalo sa v nosiči nosiť, no necítila som to tak, že by v ňom bolo moje dieťa bezpečne.

    Ideme to trošku rozobrať detailnejšie :

    Bedrový pás :

    Veľmi mäkký, tenký, pri zúžení nosiča na novorodenca sa láme. V bedrovom páse sa ukrýva pravdepodobne tenšia karimatka. Bedrový pás nie je prešívaný ani členitý. Široký je dostatočne. Popruh na bedrovom páse je nevhodný na nosenie detí. Pracky vyzerali dobre a bezpečne a podľa výrobcu by mali odolať 40kg.

    Chrbtová opierka :

    Látka použitá na chrbtovú opierku je krásna dizajnovo, ale nevhodná na nosič. Z vnútornej strany flanelová látka a opierka vystužená akýmsi vatelínom alebo niečím mäkkým. Kamarátka pri testovaní zhodnotila : "to je jak vankúšik". Áno príjemne mäkká, ale mimo zimy je nosič teda nepoužiteľný. Chrbtová opierka sa skracuje na výšku z vnútornej strany, čo je maximálne nebezpečné pre dieťatko, môžu sa mu tam zastrčiť vlasy či oblečenie. V prípade väčšieho dieťatka hrozí aj diskomfort v podobe tlačenia praciek na brušku. Skracovanie na šírku je v poriadku, avšak nie je možné skrátiť na veľkosť - odhadujem pod 4 mesiace - lebo bedrový pás je zlomený a zvlnený na mamičke.

    Ramenné popruhy:

    Ramenné popruhy sú príjemne vystužené z príjemnej látky, škoda že táto látka nebola použitá aj na chrbtovú opierku. Bohužiaľ, ramenné popruhy aj pre mňa ako malinkú 160cm maminu, boli veľmi krátke, a to som skúšala viacero nastavení. Výstuž popruhov mi končila pri lopatkách a ďalej ma veľmi odierala nevystužená časť popruhu. Spojenie týchto popruhov na chrbte aj preto že sú krátke, končí veľmi vysoko, skoro až na krku čo mi tiež prekážalo.

    Takisto popruhy sú aj veľmi vysoko prišité k chrbtovej opierke a zavadzajú a odierajú rovno pod pazuchou.

    Zhrnutie :

    Nosič šije slovenská mamička ktorá ho sama na sebe skúša, a teda určite jej vyhovuje, môj názor sa nemusí stotožňovať s názorom inej maminky. V testovaní sú zhrnuté moje celkové pocity z nosiča a teda, že pre mňa by nebol vhodný na nosenie. Každej maminke vyhovuje niečo iné, a teda maminke od ktorej som si nosič zapožičala úplné vyhovuje. Veľká nevýhoda značky Bimbi je, že maminka nevie čo môže očakávať, keďže ja sama som mala možnosť vidieť už 5 rôznych nosičov Bimbi. Na druhú stranu je super, že si potom môže maminka nadiktovať, čo do nosiča chce a čo nie. Horšie je to pre maminky,  ktoré niektorý z týchto nosičov vyskúšali a kúpia z bazáru úplne inú verziu Bimbi a budú maximálne sklamané. Moje odporúčania pre výrobcu sú tieto: zjednotiť nosič Bimbi, použiť vhodnejšiu látku, upraviť strih, vystužiť lepšie bedrový pás, úplne ubrať z výstuže chrbtovej opierky, vystuženú časť ramenných popruhov o pár cm predĺžiť a prišiť ju nižšie k chrbtovej opierke, lepšie vymyslieť skracovanie nosiča na výšku. Verím, že výrobca sa vypracuje a donesie na trh kvalitný šatkový nosič, keďže dnes je po nich veľký dopyt. Už teraz sa teším na recenziu novšej verzie.

    Ďalej bude nasledovať Rischino

    lulu939075
    16. jan 2014    Čítané 0x

    Porovnanie ergonosičov

    Za chyby sa dopredu ospravedlnujem, casom opravim aspon tie ktore najdem 🙂 Mamickovska demencia je u mna v plne rozvinutom stadiu 🙂 

    Zumbucca 

    ZUMBUCCA- ergonosič na nosenie detí od 0 mesiacov do cca 3 rokov(max. 20kg). Poloha nožičiek je v tzv.polohe M, ktorá podporuje správny vývoj kĺbov a správne držanie chrbtice.
    Chrbtová opierka je z mäkkého, ale pevného materiálu a poskytuje dokonalú oporu chrbtici dieťatka. Je výškovo nastaviteľná, pri rozopnutí zipsu sa predĺži o 7 cm.
    Mäkká výplň v okolí nožičiek zabezpečí dieťatku pohodlie a netlačí ho.Súčasťou nosiča môže byť aj integrovaná zmenšovacia vložka, čo umožňuje nosenie detí už od narodenia po cca 3-4 mesiacov. Zmenšovacia vložka drží dieťatko vyššie a nožičky tak ostávajú vo vnútri nosiča a nedochádza k ich neprirodzenému širokému rozťahovaniu.
    V hornej časti sa nachádza zrolovaná kapucňa na fixáciu hlavičky, ak dieťatko v nosiči zaspí.
    Dieťatko môžete nosiť vpredu, na chrbte a dokonca aj na boku. Vďaka dostatočne dlhým popruhom je vhodná na akýkoľvek typ postavy.Popruhy si môžete pre pohodlnejšie nosenie na chrbte aj prekrížiť.
    Materiál 100% bavlna.
    Rozmery:
    Výška bez bedrové pásu - 42 cm (pri skrátení 35cm)
    Šírka chrbtovej časti v mieste bederného pásu - 38cm
    Šírka popruhov - 8cm
    Dĺžka bedrového pásu - 65-130 cm

    Zumbucca je moj uplne prvy nosič. Nosila som v nom maleho od dvoch mesiacov lebo uplne odmietal šatku. Nosilo a mi v nom neuveritelne dobre. Polstrovanie je makkučké, ani ked nosím už teraz skoro 9kg krpca v predu necitim nejaky rozdiel.Super je že sa da perfektne nastaviť do uplnych detailov a každy si ju prisposobi ako chce. Dlho som nosila aj s prekríženími popruhmi, neskor mi to už nebolo pohodlne a dlho mi trvalo zapínanie. Jediná nevýhoda je že chrbtova opierka nam bola mala v obdobi ked sa drobec rozhodol že bude robiť mostík v nosiči. Naštastie to už teraz prestal robiť takže momentálne žiadnu nevýhdu nemá. Pre aktívnych nosičov od novorodenca skvelá vec.

    Ergo Baby

    základní vlastnosti:
    - vysoce kvalitní nosítko
    - velmi jednoduché použití bez složitého nastavování popruhů
    - lze nosit na břiše, na zádech i na boku
    - nejvíce polstrované ramenní popruhy, velmi pohodlné, nelze překřížit za zády
    - bederní pás je rovný, ne příliš široký, vhodný i pro velmi štíhlé maminky
    - lze dokoupit kvalitní, měkce polstrovanou novorozeneckou vložku ( miminko je ve vertikální poloze), manipulace s ní je snadná

    rozměry a materiál:
    - šíře zádové opěrky: 34cm
    - výška zádové opěrky: 37cm
    - min. obvod bederního pásu: 65cm
    - max. obvod bederního pásu: 110cm
    - základní řada je vyrobena z 100%, řada organic ze 100% biobavlny
    (velmi příjemný materiál)
    - výrobcem dané použití: věk 4 měsíce- 4 roky, váha 7-18 kg
    ( při použití novorozenecké vložky lze nosit od narození )

    Ergo baby je uplne top medzi nosičmi. Nosíme sa asi mesiac takže od pol roka. Pravdu povediac jedina nevyhoda tohto nosica je ze nema ziadnu novorodenecku vlozku vsitu ale treba si k tomu dokupit a teda na pohlad mi to nepride vhodne pre novorodeniatka. Takze babo sa v tomto dá nosiť až tak od 3-4 mesiacov. Dalšia nevyhoda že chrbtova opierka sa neda posuvať, v čom ma zase zumbucca navrch. Polstrovanie na tomto nosiči je jednosucho dokonalo vymyslené. Momentálne mám na skúšku aj Kibi no Ergo je v tomto daleko vpredu. Pohodlne makučke, tiež ocenujem vrecko vpredu na drobnosti čo ocení každý psíčkar. Bohužial ale babo z toho rychlo vyrastie. Ergo tiež schytalo mostíkove obdobie krpca a teda znášalo ho horšie ako Zumbucca. Drobec sa vedel prehnuť že mal až hlavu pri zadku 😀 Som rada že toto obdobie prešlo 😀 Pre tých čo chcu večšie dieťa nosiť iba občas je to č.1.

    Manduca

    Polstrovanné ramenní popruhy
    Vypodložené obousměrné spony pro přizpůsobení velikosti
    Přídavná spona pro zkrácení ramenních popruhů
    Skládací kapuce, kterou lze uschovat do malé kapsičky
    Zip pro otevření integrované prodlužující části zad
    Patentky pro zapnutí zmenšující novorozenecké vložky
    Polstrovanný bederní pás, který lze nastavit až do délky 140 cm.
    integrovaná novorozenecká vložka, polstrované okolí nožiček a hlavy, trojjištěná spona,


    Rozměry:
    šířka hlavního panelu : 35 cm
    délka zapnutého hlavního panelu 35 cm, s rozepnutým zipem 42 cm
    bedrní pás upravitelný od 72-140 cm

    Způsob použití:
    určeno pro nošení dětí od 3,5-20 kg
    pro nošení na břiše, na zádech a na boku

    Manducu som mala doma len chvíľočku, sprostredkovala som predaj po mojej sesternici. Nosila len velmi ojedinele. Manduca bola po dvoch deťéch takže som čakala že bude prijemne zanosena a pohodlna. Z každej strany ju chvalia. No práveže bola cela takak ako keby stuhnutá, tvrdá, popruhy ma rezali na chrbte. Neviem či to bolo len tym že fakt ju trebalo detajlnejšie nastaviť a zanosiť alebo niečm iným. V každom prípade už som sa stretla s takou recenziou že manduca tiež reže na chrbte takže nie som jediná. No nezatracovala by som ju a určite jej dala šancu. Určite to nie je tom v mojom rebríčku ale keby nebolo nič iné po ruke určite by som po nej siahla. Ale kedže Zumbuca je slovenská napodobenina Manducy musim teda uznať že napodobenina tu vyhrava na plnej čiare v pohodlnosti, tiež má jemnejšie látky.

    Kibi

    Hmotnost nosítka -- 745 g
    Hmotnost celého balení včetně návodu -- 945 g
    Minimální obvod pasu / maximální obvod pasu -- 56 cm / 135 cm
    Šířka zádové opěrky minimální / maximální -- 31 cm / 51 cm
    Výška zádové opěrky minimální /maximální -- přibližně 32cm (liší se podle toho, zda je uvnitř složená opěrka hlavičky) / 52 cm
    Opěrka hlavičky -- ano (při nošení na břiše možnost vytáhnout přes hlavičku zádovou opěrku, pro větší děti přídavná opěrka dodávaná spolu s nosítkem)
    Polstrovaný bederní pás -- ano, tuhá výplň.
    Tvarované ramenní popruhy -- ano, měkká výplň.
    Možnost nastavení umístění polstrování na ramenním popruhu -- ano.
    Možnost překřížení popruhů za zády -- ano.
    Bezpečnostní spona na bederním pásu -- ano.
    Možnost mít nosítko zapnuté v pase a složené, pokud se zrovna dítě nenosí -- ano.
    Možnost nosit na břiše, boku, zádech -- ano.
    Určeno pro děti od 4 měsíců do 3 let.
    Maximální otestované zatížení 20 kg.

    Kibi je prefektny pohodlny nosiť. Polstrovanie sice nie je až take pohodlne, je makkšie, mohlo by byť malinko pevnejšie ale pri nosení rozdiel skoro necítiť. Velmi ocenujem že nosič rastie s dieťaťom a teda že sa dá rozširovať spodná časť aby dieťatko malo stále nožičky v polohe M a tiež sa da nastavovať chrbtova opierka takže tu moj opičiak nemôže robiť mostík aj ked sa občas o to snaží.  Jediná nevýhoda tohto nosiča je aj výhoda. Dá sa v nom nosiť až tak od 6-7 mesiacov podla velkosti babatka. Vyhoda je to v tom že dovtedy je maminka donútená nosiť v šatke čo je teda pre babo najzdravšie. Ja lenivec psíčkar, nechce sa mi viazať šatka ked ideme ráno von fakt len na 10 minut tak sa nosime v nosiči. Další čierny bodík čo má u mna tento nosič je že kapucka sa prichytáva na pracky takže pre gramblvých na to treba 2 ruky. V tomto je ergo super lebo zapínanie je na cvok. Dnes napr. som išla v jednej ruke pes v druhej ruke nákup a musela som zastaviť na lavičke položiť veci aby som drobcovi zapla kapucku lebo zaspal a klipkala mu hlavička. Ale nosítko pre mna nr. 1 a momentálne ho mám v pláne aj kúpiť.

    Takže zhrnutie : Ak chcete voje babo nosiť od narodenia varianta pre pohodlných odporúčam kombinácia šatka Zumbucca kde možete nosiť v šatke aj nosiči od narodenia. Dalšia varianta je zlatá stredná cesta šatka, Ergo kde do 3-4 mesiacov vylučne šatkujete potom ergo striedate zo šatkou. A posledná varianta pre náaročných je šatka do 6-7 mesiacov a potom môžete striedať Kibi-šatka. 

    Ja ako začiatočník v nosení, som bola velmi rada za prvú variantu, kedže som nevedela ani F. Nosiť som chcela velmi ale prišlo mi to ako celá veda. Po narodení drobca som dostala do daru šatku, a tým to začalo. Drobec sa ale v šatke nosiť nechcel tak som narychlo zhanala lacny nosič a tym bola Zumbucca. Velmi rychlo som sa ho do toho naučila správne dávať a drobcovi sa aj velmi páčílo. V troch mesiacoch sme mohli začať šatkovať lebo už celkom zvládal doťahovanie šatky tak sme mali obdobie kedy som ho výlučne iba šatkovala. Bolo to pre mna niečo nové, niečo úžasné a omnoho pohodlnejšie ako nosič. Potom som zase zlenivela a teraz drobca viažem len ked ideme na dlhšiu prechadzku niekam von, a striedam to s nosičom.

    Ďakujem za prečítanie dúfam že to niekomu pomôže v rozhodovaní.

    lulu939075
    12. feb 2013    Čítané 0x

    Ako si správne vybrať chlpáčika do rodiny

    Kladiete si otázky typu: Na čo mi je preukaz o pôvode?? Veď ja nechcem chodiť na výstavy…


    Na úvod niečo trošku iné:
    Chcete si kúpiť nový televízor, rozmýšľate o tom, kde ho kúpiť a aký. Väčšina z vás sa asi rozhodne zájsť do špecializovaného obchodu s elektronikou, kde vám poradia, predajú značkový televízor so zárukou a v čase záruky dostanete bezplatný servis. Samozrejme to nebude zadarmo a musíte počítať s istou investíciou, no z televízora sa pravdepodobne budete dlho tešiť a budete mať presne to čo ste chceli. Niektorí ľudia by sa mohli rozhodnúť kúpiť televízor od priekupníka alebo niekde na burze, síce za malé peniaze, ale s poriadne vysokým rizikom. Myslím, že pre väčšinu ľudí je samozrejmé kupovať si takéto predmety “u špecialistu” a “s papiermi”. U psov je to veľmi, veľmi podobné, tak prečo ” papiere” - teda preukaz o pôvode psa - pre veľa ľudí nie sú základnou podmienkou kúpy čistokrvného psa?

    Čo je to vlastne ten ” preukaz o pôvode”?
    Je to niečo ako váš rodný list. Je to listina vydaná plemennou knihou psov. Je v nej uvedené meno psa, chovateľská stanica, pohlavie psa, druh srsti, číslo tetovania, atď. Dôležitou časťou je obvykle 4-generačný rodokmeň, z ktorého vyčítate predkov svojho šteňaťa. Tiež sa doňho môžu zapisovať výsledky na skúškach a výstavách.

    Čo zaručuje u psa ” preukaz o pôvode”?
    PP u psa je zárukou určitých vlastností - zdravotných, exteriérových a povahových. Pri chove psov s PP sa toto všetko sleduje.

    Ako vznikajú psi bez PP, tzv. “čistokrvný pes bez PP”?
    1. V najlepšom prípade majiteľ feny s PP z nejakých príčin neuchovní fenu. Buďto z časových, finančných alebo iných dôvodov, prípadne len nevybaví pre šteniatka PP. V súčastnosti vačšina klubov povoľuje ponechanie ľubovoľného počtu šteniatok a všetky šteniatka PP dostanú, takže slová “emá PP lebo bol posledný z vrhu” nemajú opodstatnenie. Je otázne čo toho človeka k takémuto „chovu” vlastne vedie.

    2. Fenka môže mať nejakú z chovu vylučujúcu vadu, no majiteľ ju napriek tomu dá nakryť. Šteniatka z takéhoto krytia už preukaz o pôvode dostať nemôžu. Samozrejme šteniatka z takéhoto spojenia nemusia zodpovedať štandardu a je možné, že budú mať nejaký dedičný zdravotný problém (napr. dysplázia, problém s inými kĺbami, problém s chrbticou, hluchota, očné problémy atď.), ktorý sa v chove s PP sleduje. Postihnuté jedince sa z chovu s PP vyraďujú.

    3. Niekedy ide o fenku kríženca, ktorá je nakrytá rasou na ktorú sa najviac ponáša. V takomto prípade šteniatka taktiež rodokmeň získať nemôžu. Krásne “šteniatka bez PP” sa nam počas svojho rastu pred očami môžu zmeniť z plemena, ktoré má byť krátkosrsté na dlhosrstého psa, prípadne plemeno krátkonohé na dlhonohého, úplne inej farby atď.

    Spomeňme snáď ešte “tiežchovateľov”, ktorí chovajú psov len kvôli zisku. Tí ich často držia vo veľmi zlých podmienkach. Keď kupujete šteňa, trvajte na tom, že chcete vidieť matku a miesto, kde sú psy držané. Ak vám chovateľ len prinesie ukázať šteňa, je to podozrivé. Tiež trvajte na tom, aby vám chovateľ dal kúpnu zmluvu !!!


    Nechcete chodiť na výstavy ani odchovávať šteňatá? Tak načo PP?
    PP vás nezaväzuje k chodeniu na výstavy. Je to doklad, ktorý môžete odložiť a nikdy viac nevytiahnuť, ale je to záruka vlastností šteniatka. Zaručuje vám exteriér a povahové vlastnosti vami zvoleného plemena.

    Prečo je pes bez PP lacnejší?
    Psi s PP sú drahšie, nakoľko procedúry s uchovnením psa/feny, krytie, registrácia chovateľskej stanice, vystavenie preukazu o pôvode atď. predstavuje pre chovateľa určité náklady. Zároveň si psíka kupujete s tzv. ochrannou známkou, ktorá vám zaručuje už spomínaný exteriér a povahu. Seriózny chovateľ vám dokonca môže vrátiť peniaze, prípadne poskytne šteňa z ďalšieho krytia, ak sa zistí že šteniatku napr. nevyrástol jeden zub a iné. Exteriérové a povahové vady sa ani tu nedajú úplne vylúčiť, sú však ojedinelé. Ak náhodou natrafíte na chovateľa neseriózneho, je možné sa naňho v chovateľskom klube sťažovať, u psa bez PP túto možnosť nemáte.

    Spomeňme však tiež, že pes si vyžaduje starostlivosť po celý svoj život - 10-18 rokov. Cena šteňaťa, akejkoľvek výšky, bude popri týchto nákladoch len zanedbateľnou položkou.

    Čo je to chovateľ a čo je chovný pes?
    Chovateľ psov s PP je členom chovateľského klubu daného plemena, ktorý na činnosť chovateľa dozerá. Chovné jedince musia splniť, podľa príslušnosti k plemenu, určité kritériá. Niektorým plemenám stačí posúdenie exteriéru pri čom sa zároveň posúdi povaha, iné musia splniť aj predpísanú skúšku (či už poľovnú, pracovnú alebo inú, ktorá je tiež testom povahy psa), alebo sa posúdi povaha psa “špeciálnou” skúškou na bonitácii. ( bonitácia -zaraďovanie psov do chovu, kde sa posudzuje exteriér a povaha psa)
    Nezabudnime na fakt, že plemeno sa rokmi mení a formuje. Nie však samé od seba, mení ho človek so svojimi nárokmi a požiadavkami. V súčasnosti sa diskutuje o “ebezpečných psoch”. Pes akéhokoľvek plemena, ktorý sa bezdôvodne prejavuje agresívne voči ľudom alebo iným psom, alebo je naopak veľmi bojazlivý, nie je do chovu zaradený.

    Kto kontroluje chovateľov psov S PP?
    Na činnosť chovateľa psov s PP dozerá chovateľský klub. Chovateľ je v ňom registrovaný a musí sa riadiť chovateľským poriadkom a dodržiavať chovateľskú etiku. V chovateľskom klube máte možnosť sa na chovateľa sťažovať, ak sa zachová neeticky alebo poruší chovateľský poriadok, a klub ho bude postihovať, môže mu až odňať licenciu a šteňatá s PP už odchovávať nebude môcť.

    Kto kontroluje chovateľov psov BEZ PP?
    Nikto. Títo ľudia sa nazývajú množiteľmi, lebo nemajú chovateľský zámer, ale iba psy rozmnožujú. Ak produkujú šťeňatá choré, vadné, s dedičnými vadami, dokonca veľmi ťažkými - nikto im v tom nedokáže zabrániť, a ak si takého psa kúpite, nemáte možnosť sa nikde sťažovať, peniaze vám nevráti nikto. Psy bez PP môžu byť z veľmi úzkej príbuzenskej plemenitby, keďže ich predkovia sú neznámi. Je veľmi pravdepodobné že sa v takých vrhoch objavia vady (predkovia neboli predsa nijak sledovaní). Množitelia nerobia nič, čo by bolo v rozpore so zákonom, aj ak by cielene produkovali psy s dedičnou vadou. Hodnota psa bez PP = hodnote kríženca, teda ak si kúpite psa bez PP, kúpili ste si pomerne drahého kríženca.

    Nezáleží Vám na PP, ani na tom, či váš pes bude zodpovedať nejakému štandardu? Zoberte si psa z útulku!
    Ak ste sa v predchádzajúcich riadkoch nenašli a skutočne vám nezáleží na spomínaných výhodách, ktoré vám poskytuje PP, alebo kynologické zväzy, máme pre vás typ na psíka. Poskytnite domov psíkovi z útulku - tie sú plné opustených psíkov čakajúcich na nového majiteľa. Môžete si vybrať šteniatko, alebo aj dospelého psa. Určite v tom množstve psíkov nájdete toho svojho: s velkými očiskami, krásnym kožúškom, či špicatým ňufáčikom. Svoj život naplníte a “jeho” život zachránite. Psy z útulku bývaju veľmi milé a vďačné za to, že sa ich niekto ujal a má ich rád..

    autorky: Bibiána Košáriová a Adriana Ladická

     Viac tu: http://www.protivnyterier.sk/poradensvo-pri-kupe-psika/