142 / 427
    PEČENÉ ZEMIAKY SO ŽAMPIÓNMI A BALKÁNSKYM SYROM

    RECEPT:
    Zemiaky, cibuľa, cesnak, balkánsky syr, čerstvé žampióny, korenie na pečené zemiaky, rozmarín/tymián, olivový olej, soľ.
    Ošúpané, nakrájané zemiaky dáme do zapekacej nádoby, pokvapkáme ich olivovým olejom, pokladieme na ne cibuľu nakrájanú na štvrtinky, cesnak na tenučké plátky, okoreníme, dáme bylinky a premiešame. Podlejeme troškou vody. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180C. Keď sú skor makké, pridáme k nim žampióny a zakryté necháme ešte asi 10-15min. piecť. Ku koncu odokryjeme a posypeme syrom, ten necháme len trošku roztopiť v trúbe /cca 5min/ a podávame.

    23. jan 2013