153 / 427
    L.A.S.K.O.N.K.Y

    Milujem laskonky, ale tie v obchodoch sú vačšinou o ničom, formu na ne mám doma už dlhšie, tak som sa konečne rozhodla ich urobiť a aj keď je to síce trochu prplačka, výsledok stojí za to. Sú to tie najlepšie, aké som jedla.🙂 Robila som orechové, nakoľko kokos moc nemusím a plnky žĺtkovo vanilkovú a kakaovú.

    4. máj 2013

    RECEPT:
    /ja som piekla podľa malých foriem, nie tých veľkých, čo sú v obchodoch a vyšlo mi ich veľmi veľa, neviem čo s toľkými budem robiť , takže ak to nechcete na oslavu pre viac ľudí, stačí polovičná dávka.
    6bielkov, 330g kryš.cukru, 100g práš.cukru, 170g mletých orechov
    Bielky a kryš.cukor vyšlaháme nad parou aspoň 10min, necháme trocha vychladnúť, vmiešame orechy zmiešané s práš.cukrom. Na plech si dáme papier na pečenie, položíme naň formu a stierkou dávame hmotu. Pečieme najprv asi 15min. na 130C, potom len sušíme pri trocha otvorenej rúre na cca 80C. Ja som robila naraz 3plechy, menila som ich.
    Žĺtkový krém:
    3 žĺtka, 70 Dg pras.cukru,1 van.cukor, cca polka masla, vanil.esencia. Zltky s cukrom a vanilkou slaháme nad parou do zhustnutia .Ked vychladne,zaslaháme do neho maslo a esenciu a poriadne preslaháme.
    Kakaový krém:
    To isté, akurát vynecháme esenciu a vanil.cukor a po vychladnutí vmiešame maslo s kakaom.

    4. máj 2013

    Ahoj. Mam otazocku- Tvoje "cesto", resp.sneh vzdy krasne drzia? Ja som robila laskonky parkrat, naposledy mi ale sneh zostal nejaky tekuty a na plechu sa mi po zdvihnuti sablony zliali :/. Ak mas nejake rady, sem s nimi...

    14. nov 2015

    @enkaa Ahoj, ja robim podla receptu a vzdy to perfektne drzalo.

    14. nov 2015

    @m.a.r.t.i.n.a Prosím Ťa a potom sa ako dlho sušia na 80C ? Ďakujem 🙂

    15. dec 2015