224 / 427
    JAHODOVÉ REZY

    RECEPT:
    Cesto: 120g práš.cukru, 1 vanil.cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajíčka, 110g zmaknutého masla, 70g hl.múky, 100g nemletého maku. Maslo vyšlaháme s 30g cukru, vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme žĺtky a prešlaháme. Prrisáme múku zmiešanú s makom. Z bielkov a zvyšného cukru vyšlaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame do cesta. Plech vymažeme olejom, posypeme hrubou múkou a rozotrieme naň cesto. Pečieme na 180C cca 12-15min.
    Necháme na plechu vychladnúť.
    Plnka: 500g kyslej smotany, 250ml šlahačky na šlahanie, 4PL práš.cukru, 1 vanilkový cukor, 20g mletej želatíny ( nie dortové želé,ale špecial želatina do krémov a plniek ), cca 300g jahôd, 1PL citr.šťavy, Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a citr.šťavou. Smotanu na šlahanie vyšlaháme do tuhej šlahačky a jemne zmiešame s kyslou smotanou. Želatínu urobíme podľa návodu a zapracujeme do krému (rýchlo), primiešame pokrájané jahody na malé kúsky a natrieme na koláč. Zarovnáme a na vrch poukladáme nakrájané jahody a zalejeme 500ml číreho tortového želé. Dáme do ladničky aspoň na 2 hodiny

    25. máj 2014