352 / 427
    Polievka z červenej šošovice, rajčín a cíceru

    Recept:
    140 g šošovica červená
    Paradajky v konzerve ( 400g )
    Uvarený cícer ( cca 200g ), ja kupujem v DMke Bio cícer v skle
    2 čajové lyžičky rasca
    Olej olivový
    Vývar zeleninový
    1 cibuľa červená
    koriandrová vňať
    čili paprička kúsoček
    Kurkuma
    V hrnci nasucho opražíme kmín s chilli papričkou. Keď začne kmín praskať, pridáme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 5 minút dozlatista.
    Pridáme šošovicu, rajčiny, vývar. Privedieme k varu a ďalších 15 minút varíme, kým sa uvarí šošovica.
    V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom rozmixujeme polievku, nie však dohladka. Snažme sa nechať v polievke kúsky šošovice.
    Pridáme uvarený cícer a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou, mletým čierným korením, kurkumou. Po odstavení zo sporáka pridáme koriandrovú vňať, aby sme polievku prevoňali a dodali ešte jemnú korenistú chuť.

    1. okt 2020