37 / 427
    KARAMELOVÉ ŠUHAJDY II.

    dobry den,mozem sa spytat na recept ,pripadne v skratke postu? teda pokial to nieje tajomstvo 🙂 Vyzerajú perfektne a chutne 🙂 dakujem

    25. sep 2012
    Komentár bol odstránený

    @kikina84
    m.a.r.t.i.n.a (autorka albumu) @kikina84 Ďakujem, robím ich pravidelne, malý je po mne na sladké,takže po Vianociach má problém sa z toľkej čokolády vykadiť emoticon)
    RECEPT:
    Den vopred si dáme uvariť konzervu SALKA, varí sa cca 3hodiny, /ja som mala kilové Salko,takže sa varilo 8hod.!!!/celé ponorené vo vode.
    Dáme roztopit vo vodnom kúpeli 1Ceru a 150-180g čokolády,dobre vymiešať.Naliať na spodok košíčkov /ja používam tie úplne najmenšie/, nechať ztuhnúť, potom dať kôpku salkovej zmesy /zkaramelizované Salko vymiešané so 120g masla/ a zaliať do plna ďalšou čokoládou. Nedávajte tuhnúť do ladničky,lebo sa vám na povrchu urobí z Cery biely povlak!

    25. sep 2012

    a cokoladu aku pouzivate?

    25. sep 2012

    @kikina84
    Rôzne...akú zrovna mám, ale vačšinou várové, pretože tie sú neni tak sladké ako mliečne, nakoľko tá plnka vnútri je sladká dosť 🙂

    25. sep 2012

    @m.a.r.t.i.n.a Správne som pochopila - Salko uvarím deň vopred - a potom na druhý deň, keď chcem urobiť takéto šuhajdy - Salko otvorím a vymiešam ho so 120 g masla - čajového? a to dávam do košíčkov? Ešte som nikdy nevarila Salko - preto sa pýtam. Ten biely vrch na šuhajdách ste ako robili? Vďaka 🙂

    22. okt 2012

    @eliska07
    Ono to ani nemusí byť na druhý deň, ide len o to, aby konzerva bola dobre vychladnutá. Variť celú konzervu v dostatočnom množstve vody 🙂 Potom ho otvoríš a vymiešaš s klasickým maslom, vznikne výborná plnka, ktorú dávaš do košíčkov,ale na spodok ide najprv trocha čokolády, tá ztuhne a až na to ten salkový krém,ktorý potom zaleješ čokoládou. Nič zložité 🙂 Ja ešte kým neztuhne horná čoko vrstva urobím navrchu s bielou čokoládou tie znaky 🙂

    22. okt 2012

    @m.a.r.t.i.n.a Ďakujem. V pečení som začiatočník 🙂 Aj keď toto asi zase nie je úplne klasické pečenie 😉

    22. okt 2012

    @eliska07 Neboj, určite to zvládneš, naozaj to nie je zložité,len trošku prplačka náročnejšia na čas 🙂

    22. okt 2012

    @m.a.r.t.i.n.a Košíčky mám, už len dokúpiť ostatné 🙂 Tento týždeň vyrábam 🙂

    22. okt 2012

    @m.a.r.t.i.n.a A ešte odveci otázka - tú bielu čokoládu - tiež ju miešaš s Cerou alebo ju len rozpustíš? A akú - klasickú bielu čokoládu alebo také tie peniažky - dukátiky, čo bývajú v obchode? Vďaka 🙂

    22. okt 2012

    @eliska07 Ano, musíš ju roztopiť s Cerou,inak nebude tekutá. Ja som mala bielu Milku

    22. okt 2012

    @m.a.r.t.i.n.a Ešte posledná otázka 🙂 Salko mám už od včera uvarené 🙂 a mám ho zmiešať so 120 g masla - je tým myslené klasické čajové maslo?

    24. okt 2012

    @eliska07 Neviem aké je to čajové maslo 🙂 Klasické maslo - kocka masla. Nie margarín, ani nátierkové, normálos klasišos maslo

    24. okt 2012

    prosim ta to do toho kiloveho salka ide len 120 gr.masla či?? dakujem

    1. dec 2012

    @motyl0905 Ahoj, ty máš kilové Salko? Také u nás nedostaneš kúpiť, recept je z klasickej konzervy, tam ide tých 120g masla.

    2. dec 2012

    nie nemam len som chcela vediet ci je to gramaž na to kilo.diky moc za radu.

    4. dec 2012