56 / 427
    IZIDOR

    RECEPT:
    4vajíčka, 70g hrubá múka, 1/4 bal.PDP, 2PL kakao, 150g maslo, 120g pomleté orechy
    1PLNKA: 250g pomleté orechy, 3 plné hrste práš.cukor, 120ml rumu
    2PLNKA: 5 žĺtok, 140g práš.cukor, 2PL kakao, 250g normálneho maslo
    POLEVA: 4ľadové gaštany, 170g masla
    POSTUP: Maslo, práš.cukor a 4 žĺtky vymiešame do peny. Pridáme kako, orechy, múku, PDP a potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný múkou plech. Pečieme na 180C.
    Pripravíme si orechovú plnku. V miske zmiešame orechy+práš.cukor+rum,ak je moc husté,pridáme trocha vody.Má to mať konzistenciu takú,aby sa to dobre roztieralo,ale nie moc riedke.
    Na vychladnuté cesto natrieme v tenšej vrstve ríbezľový džem, na to dáme orechovú plnku a navrch maslovú. Tú pripravíme tak, že nad parou vyšlaháme žĺtky s kakaom a práš.cukrom do hustej peny, necháme vychladnúť a potom po častiach prišlahávame maslo.
    A na koniec ide gaštanová poleva: Ľadové gaštany roztopíme so 150g masla, počkáme kým vychladne troška a nalejeme na vrch koláča.Dáme ztuhnúť.

    25. sep 2012