61 / 427
    CÉZAR ŠALÁT

    RECEPT:
    Kuracie masko si umyjeme, dame do misy na pecenie alebo na plech, polejeme rastlinnym olejom, ten je lepsi na pecenie, posolime, posypeme gyros korenim, drvenou rascou, polejeme citronovou stavou z jedneho citrona a jeden citron nakrajame na osminky a supneme ich k masku...vsetko to premiesame, aby sa prisady dostali vsade, podlejeme vodou, a misu zakryjeme alobalom. Dame do vyhriatej rury piect. Podla potreby podlievame. Potom masko odkryjeme a este nechame dopiect tak, aby bolo take zlatohnede.
    Ladovy salat omyjeme studenou vodou, a natrhame na
    mensie kusky do misy.
    Medzi tym si nakrájame starší chlebik na mlé kocky, šupneme ich na plech a dáme do trúby k masku,aby "zoschli", ale nie zas moc. Proste aby boli chrumkavé.
    A urobime si dresing..zmiesame polovicu poharika majonezy, malu lyzicku balzamicoveho octa, mini lyzicka cukru, stipka soli, mlete cierne korenie, kvapku citronovej stavy, troska olivoveho oleja, lyzicku horcice, kečupu.
    Premiesame a keby sa vam to zdalo huste, dolejeme trosinka vody.

    Podávame tak,že do misky dáme šalár, na to masko, chlebík, polejeme dresingom a nahrubo nastrúhame parmazán. Ja som robila z kuracích pŕs tento krát ale výborné to je aj z kuracích stehienok

    25. sep 2012
    17. dec 2013