icon
1 / 1
avatar

Ahoj vies mi dat prosim recept aj na klasiku ?vzdy som to chcela skusit upiect ale som sa k tomu nedostala.Dakujem

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

Aj ja si prosim recept😊

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

Aj ja aj jaaaaaaa💙💙💙

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

aj ja poprosím receptík 🙂 ďakujem

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

Aj ja poprosim

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

aj ja si prosím 😉

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

Aj jaaaaa

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

Aj ja si prosim recept

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@cimpel ja osm začala tiež az som dostala k Vianociam flambovaciu pištol 🙂 🙂 ale je to uplne easy a celkom aj rýchle 🙂 recept prikladám v komentári nižšie 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

Ingrediencie ( 2-3 porcie)
2 žĺtka
20g trstinový cukor
180g smotana na šľahanie
vanilkový lusk
1 jablko
med
trstinový cukor na flambovanie

Postup
Jabĺčka si ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Spolu s trochou medu a par lyžičkami vody dáme do hrnca a necháme povariť.
Smotanu na šľahanie so zrniečkami z vanilkového lusku zohrejeme v hrnci na bod varu.
V miske si ručnou metličkou vymiešame žĺtka s cukrom. Môžete aj mixérom, ale dajte pozor, aby ste zmes neprešľahali a nevytvorila sa Vám pena.
K žĺtkovej zmesi prilejeme horúcu smotanu a poriadne premiešame.
Do keramických misiek dáme na spodok jablká (bez šťavy!) a na ne vylejeme vajíčkovo-smotanovú zmes.
Misky dáme na plech, do ktorého nalejeme vodu, aby boli vo vodnom kúpeli.
Plech dáme zapiecť do trúby na 150°C, cca 20-25 minút.
Misky vyberieme z plechu a v studenom kúpeli ich môžeme dať mierne vychladiť.
Creme brulee umiestnime v chladničke, kde vydrží dva-tri dni.
Pred podávaním posypeme cukrom a flambovacou pištolou skaramelizujeme.

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@cimpel Ak chces klasiku bez jablčok, tak len vynecháš jablčka v recepte 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@kim12345 recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@veeya recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@lenka3103 recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@zajacik1990 recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@miska_marko recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@kontessa22 recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@duda86 recept vyššie v komentári 🙂

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@majkasimko Jeej dakujem
a ked je coko tak len kakao do toho? a smotana mas na mysli tu 33%?

Odpovedz
22. mar 2017
avatar
Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@cimpel smotanu myslim 33% ano. ak chceš čoko tak žltka vyslahaj s cukrom a troškou kakaa. Na drobné kusky si nakrájaj čokoládu ( neviem, cca 40g, skus) a tou horucou smotanou zalej čokoládu a miešaj, až kým sa ti cela čokoláda nerozpustí ( ak je treba, daj ešte na chvilku zohriať). POtom túto čoko zmes vylej na žltkovu zmes a cele to poriadne premiešaj. Potom už len vylej do misiek a daj zapiect vo vodnom kupeli 150-160°C cca 20-25min)

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@majkasimko Ďakujem☺ked nemam flamb pistol da sa sj nejako inak zapiect ten karamel? Nemas skusenost?

Odpovedz
22. mar 2017
avatar

@majkasimko Joooj Super dakujeeeeeeeeeeeeeeeem a este otazocka takato porcia je na kolko tych misiek 2 ci 4?

Odpovedz
23. mar 2017