38 / 54
    Rebarborový mrežovník
    majkaws
    autor
    12. máj 2017
    majkaws
    autor

    Na formu 24 cm, alebo dvojnásobne množstvo na klasický hlboký plech.
    250g polohrubá múka
    100g hera
    100g práškový cukor
    1 lyžička prášok do pečiva
    1 vajíčko
    Plnka 1:
    250g jemný tvaroh
    1/2 balíčka zlatý klas
    1pl trstinový cukor
    Plnka2:
    1 hrubá alebo 2 tenšie stonky rebarbory (cca 400g)
    3 pl trstinový cukor
    1/2 balíčka zlatý klas
    2 hrste detských piškotov
    Rebarboru očistíme, nakrájame a podusíme s trochou vody kým nezmäkne. Pridáme cukor a zlatý klas rozmiesaný v asi 2dl vody a 3 minuty povaríme. Necháme vychladnúť. Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. Pridáme heru, vajíčko a vymiesime cesto. Formu (alebo plech) vystelieme papierom na pecenie. Jednu tretinu cesta si odložime do chladničky. Zvyšok cesta rovnomerne utlačíme do formy tak aby bolo aj po okraji. Tvaroh zmiešame so zlatým klasom a ocukríme. Rovnomerne natrieme na cesto. Na tvaroh poukladame 1 vrstvu detských piškótov. Na ne nalejeme rebarborový puding. Zbytok cesta vyvaľkáme, najlepšie medzi fóliou, nakrájame na pásiky a uložíme do mriežky. Pečieme na 180°C 25-30 minut kým nemá peknú zlatú farbu. Výborný je ešte teplý s kopčekom zmrzliny. Miesto rebarbory sa dajú použiť jablká alebo marhule.

    12. máj 2017