1 / 185
    Chcete mať lepší sex? Pridajte si do jedálnička tieto potraviny

    Sexuológovia, kardiológovia a psychológovia sa zhodujú, že to čo jeme má veľký vplyv na sexuálne zdravie. Najľahší spôsob pre skvalitnenie sexuálneho života je, ak zaradíte do svojho každodenného jedálnička potraviny, ktoré vám k tomu pomôžu. Potraviny k optimálnemu sexu prispievajú aj k lepšiemu zdraviu.

    28. dec 2013

    1. Špenát

    Špenát je silným zdrojom horčíka, ktorý pomáha rozšíriť krvné cievy. Lepší prietok krvi do pohlavných orgánov vytvára väčšie vzrušenie pre mužov aj ženy. Špenát ale aj ďalšia zelená zelenina ako brokolica, ružičkový kel, kapusta sú tiež dobrým zdrojom živín pre lepší sex. Pre naše dobré reprodukčné zdravie je výborná kyselina listová, ktorá znižuje hladinu škodlivých látok - homocysteín. Vysoká úroveň tejto látky je rizikovým faktorom pre ochorenie periférnych tepien.
    2. Nesladený čaj

    Antioxidant katechín nájdený v čaji, podporuje prietok krvi po celom tele pre lepší sexuálny výkon. Má tiež pozitívny účinok na našu pamäť, intelekt a náladu. Tento antioxidant sa nachádza napríklad v zelenom čaji, ktorý zvyšuje spaľovanie tukov. Nesladený čaj je výbornou alternatívou k sladkým nápojom a džúsom. Výskumy ukázali, že ľudia ktorí nahradili pitie sladených nápojov čajom, za 12 týždňov zredukovali svoju hmotnosť o päť percent. Príliš veľa cukru znižuje schopnosť tela produkovať endorfíny. Nízky počet endorfínov spôsobuje depresie, a vieme, že tá vysáva život z našich sexuálnych túžob.
    3. Broskyne a iné ovocie

    Ovocie, ktoré obsahuje veľa vitamínu C ako broskyne, grep, pomaranče, je veľmi prospešné. Muži, ktorí konzumujú aspoň 200 miligramov vitamínu C denne, zlepšujú svoju pohyblivosť spermií. Vyzdvihnúť treba aj melón, ktorý obsahuje látku citrulín. Je výborný na uvoľnenie ciev. Dokáže pomôcť pri problémoch s erekciou.
    4. Horká čokoláda

    Tmavá čokoláda obsahuje zlúčeninu zvanú fenylatylamín. Táto zložka uvoľňuje endorfíny a zvyšuje pocit príťažlivosti medzi dvomi ľuďmi. Pojedanie čokolády spôsobuje intenzívnejšie vzrušenie. Výskumníci sledovali mozgy a srdcovú frekvenciu párov, zatiaľ čo sa bozkávali alebo jedli horkú čokoládu. Mozgy mužov i žien preukázali výraznejšiu stimuláciu, keď sa čokoláda rozpustila na ich jazyk, než keď sa ich jazyky dotykli pri bozku. Ideálna je horká čokoláda, ktorá obsahuje 70 percent kakaa. Nie je až tak veľmi horká a je zároveň aj zdravá.
    5. Ryby

    Čo je dobré pre vaše srdce, je dobré aj pre váš sexuálny život. Pri rybách ako losos, makrela, sardinky, tuniak to rozhodne platí. Omega tri mastné kyseliny nájdené v rybách, zvyšujú hladinu dopamínu v mozgu, ktorý spúšťa vzrušenie. Bojujú tiež pri vzniku krvných zrazenín, srdcovej arytmii, demencii a pomáhajú k lepšej funkcii mozgu. Ľudia, ktorí majú v krvi veľa omega tri mastných kyselín sú šťastnejší a príjemnejší. A to vám tiež môže pomôcť k lepšiemu sexu. Ryby obsahujú aj látku L-arginín, ktorá sa v tele premení na oxid dusnatý. Ten je veľmi dôležitý pre zdravú erekciu.

    28. dec 2013

    Tá fotka je otrasná vzhľadom k tomu, že je toto tu pre mamičky s deťmi.

    17. máj 2014

    @zopka je to tu pre mamičky! a čo je na nej otrasne??? otvorte si časopis a pozrite sa tam čo su za fotky!

    17. máj 2014

    OK. Nerozčuľuj sa. 😉 Mám proste iný názor.

    17. máj 2014

    @zopka ale ja sa nerozčuľujem🙂 presne iný názor!

    18. máj 2014

    Sem chodia aj deti?

    4. jún 2014

    @ewi86 🙂 no ktovie.. aj mna to zarazilo, že tehotenstvo, pôrod a výchova je detská stranka🙂

    4. jún 2014

    Myslím,že niečo podobné je dôverne známe každej manželskej posteli,takže pre mňa nič pohoršujúce..(a deti mi sem nechodia) ;)
    @majuska0407

    4. jún 2014