86 / 185
    pomarančová koža Ako sa jej možno vyvarovať?

    Bez pohybu to nepôjde

    Kto chce mať hladké, štíhle kontúry, musí sa pohybovať. Vytrvalostný tréning, napríklad beh, rýchla chôdza alebo vodné športy, spôsobí, že sa vaše tukové vankúšiky na zadku a stehnách rozplynú. Dôležité je trénovať trikrát do týždňa minimálne 30 minút. Vhodné sú aj Pilatesove cvičenia, lebo pôsobia priamo na problémovú zónu. Ideálny je aj akvaaerobik, rýchla jazda na bicykli a tancovanie.
    POZOR: Neodporúča sa cvičenie, pri ktorom dochádza k väčším otrasom, ako sú poskoky. Spôsobí totiž ďalšie poškodenie pružnosti pokožky a zvýraznenie celulitídy.
    Každý deň striedavá sprcha

    Každé ráno prechádzajte krúživými pohybmi teplým prúdom vody od bokov cez zadok až po stehná, ukončite ľadovo studenou spŕškou. Striedavá sprcha napína pokožku, striedanie tepla a chladu stimuluje opravný mechanizmus pokožky, čím posilňuje tkanivo.
    Masáž pomáha: ako postupovať

    Najefektívnejšia je masáž prstami. Masáž začnite po cvičení, pred sprchou. Olej alebo krém naneste rovnomerne na pokožku. Jej jednotlivé časti vezmite medzi palec a ostatné prsty, ťahajte nahor a rolujte sem a tam, zdola nahor. Venujte sa tejto masáži aspoň 10 minút denne. K masáži za sucha sa hodí masážna hubka z lufy alebo špeciálne kefky s pichliačmi. Masírujte sa od kolien hore po stehnách, bokoch až na brucho smerom k pupku, od končekov prstov na nohách až na brucho a od končekov prstov rúk cez paže až na ramená. Nikdy nemasírujte kŕčové žily.
    Čo by mala obsahovať strava?
    ÁNO:

    Čo najviac tekutín, nesladené ovocné šťavy, zeleninové džúsy, bylinkové čaje, zeler, pažítku, žeruchu, biele hrozno a grapefruity, orechy, plody mora, nízkotučné jogurty, tvaroh, obilniny, strukoviny, potraviny bohaté na jód – morské riasy, ryby, reďkovky, chren, rajčiny, hlávkový šalát, artičoky, zemiaky, hrach, jahody, banán, cibuľu, cesnak.
    NIE:

    Alkohol, kofeín, cukor, umelé sladidlo, soľ, instantné polievky, vyprážané jedlá, masť, paštéty, klobásy, hranolčeky, koláče, tučné mäso, údené mäso alebo ryby, výrobky y z bielej múky.
    Náš tip: Urobte si doma

    Čaj na odbúranie tukov
    Potrebujeme: 10 g listov ríbezle čiernej, 10 g listov jaseňa, 15 g borievok, 1 liter vody Ako na to: Vodu privedieme do varu, vhodíme borievky a necháme na miernom ohni ešte 5 minút variť. Odvarom napokon sparíme listy a ešte 15 minút necháme lúhovať. Denne pijeme medzi jedlami 3 šálky, jednu z nich nalačno. Zmes bylín ovplyvňuje odvodnenie organizmu a odbúravanie tukov.

    Riasový gél
    V niektorých špecializovaných predajniach už dostať výťažok z morských rias agar-agar. Odbúrava tuky a toxíny z tela. Mali by ho piť najmä ľudia, ktorí majú problémy s plesňami. Potrebujeme: 250 ml destilovanej vody, 50 g sušenej prasličky, 3 g agarového prášku Ako na to: Prasličku 10 minút lúhujeme vo vriacej vode, precedíme a vmiešame agarový prášok. Znova zohrejeme a naplníme do tmavej fľaše. Nanášame na vybrané miesta, necháme 10 minút pôsobiť a opláchneme.

    Masážny olej
    Potrebujeme: Dve kvapky rozmarínového éterického oleja, dve kvapky pomarančovej alebo grapefruitovej silice, kvapku škoricovej silice (najprv treba vyskúšať reakciu na pokožke, nedávať viac kvapiek), za hrsť brečtanových listov a 200 ml oleja z pšeničných klíčkov, dostať ho v špecializovaných predajniach so zdravou výživou Ako na to: Brečtanové listy zalejeme olejom a necháme na teplom tmavom mieste dva týždne stáť. Scedíme, listy poriadne vytlačíme a napokon pridáme éterické oleje, ak nemáme všetky, použijeme tie, ktoré sú k dispozícii. Olej denne vtierame, najlepšie po horúcej sprche alebo saune. Potom necháme asi 30 minút pôsobiť.

    2. jan 2014

    K vzniku celulitídy v značnej miere prispieva zlá životospráva. Najmä nevyvážená strava, málo pohybu, zlý pitný režim. Zároveň by ste sa mali vyvarovať akýchkoľvek estrogénov navyše. K rozvoju celulitídy prispieva aj užívanie hormonálnej antikoncepcie. Rizikové je pravidelné nosenie tesných odevov.

    Obtiahnuté oblečenie zhoršuje cirkulačné pomery v danej oblasti, čiže sa tam ľahšie hromadia tekutiny a zhoršuje sa odplavovanie škodlivín lymfatickým systémom. Základom prevencie je zdravá strava bohatá na vitamíny, dostatočný príjem tekutín a pravidelný pohyb. Výhodu majú dámy s chlapčenskou postavou, u nich sa celulitída vyskytuje minimálne. Oveľa viac sú ohrozené Venuše.

    2. jan 2014