41 / 185
    Zázračný zemiakový džús: Zaberá proti žalúdočným vredom aj páleniu záhy!

    Surový zemiak akIch význam spočíva v liečbe, a tiež v prevencii výskytu baktérie žijúcej v žalúdku, ktorá spôsobuje žalúdočné vredy a pálenie záhy.o balzam na trávenie Pitie tohto zeleninového nápoja navyše nemá nijaké vedľajšie účinky.

    13. jan 2014

    Šťava zo surových zemiakov sa pila nielen pri žalúdočných vredoch, ale tiež bolestiach hlavy, hypertenzii a problémoch s vyprázdňovaním (pri zápche). Surový postrúhaný zemiak zmiešaný s olejom slúžil aj na vonkajšie použitie – ako balzam na pokožku vystavenú tepelným extrémom: pri jej spálení, ale aj pri omrzlinách. Na „prevratné“ výživové doplnky od amerických farmaceutických spoločností tak zrejme nie je dôvod čakať...

    13. jan 2014

    Kyslička obyčajná

    Jedna polievková lyžica čerstvých listov kysličky obyčajnej sa zaleje 1/2 litra horúcej vody, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a nechá vychladnúť. Denne sa vypijú dve šálky tohto čaju.

    Nechtík lekársky

    Jedna kopcovitá čajová lyžička nechtíka na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne sa po dúškoch pijú dve až tri šálky.

    Rebríček obyčajný

    Jedna kopcovitá čajová lyžička rebríčka na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne sa po dúškoch pijú dve až tri šálky.

    13. jan 2014

    Na pálenie záhy zas pomôže za hrsť horkých mandľových jadier.

    13. jan 2014

    pomôže postrúhaný ďumbier zmiešaný s medom. Pár lyžičiek má takmer zázračné účinky, ak sa na ne ale neodvážite, zalejte nastrúhaný ďumbier vodou, vyluhujte a pite ako čaj s medom.

    13. jan 2014

    @majuska0407 tak toto mam odskusane pri druhom som mala tak hroznu zahu ze som skoro kazdy den grcala a tie mandle ja osm mala nakrajane super za chvilu preslo

    21. feb 2014

    @majuska0407 skúšala si? kolko je taká normálna davka aby aj pomohla a aby aj neuškodila? stačí 1 menší zemiak?

    15. máj 2014

    @vojtekovad svokra to robí, ale neviem kolko zemiakov na to potrebuje🙂 tak asi 1 a pol deci si robieva štavy🙂

    15. máj 2014

    @majuska0407 čisto len zo zemiakov tolko??? :O ja som to chcela zmixovať do smootie

    15. máj 2014

    @vojtekovad hm tak aj smoothie je možnosť!

    16. máj 2014