87 / 185
    domaca depilácia

    Každý rok dúfam , že sa zase začnú nosiť chlpy . Každý rok ma čaká rovnaké sklamanie a následná sebepoškozovací rutina . Nechcem tu robiť ramená , ale chlapi by na toto mali brať ohľad vo svojich bobrózních komentároch.
    Jar klope na dvere . Ste pripravená ? Ideme na to !
    Zďaleka najmenej bolestivá , najlacnejšie a netrvalejší depilácia je cukrovou pastou . Príprava jednoduchá , jediné čo sa musíte naučiť je technika trhu . Odporúčam zkouknout nejaké youtube video a potom si urobiť pekné popoludnie sama doma s pastou . Ako to dostanete do ruky , je to šup šup . Naučila som sa to ja , zvládne to každý ! Budete potrebovať :
    500 g cukru kryštál
    50 ml vody
    50 ml citrónovej šťavy (prosím pekne z citróna )

    Všetko zmiešajte v hlbokom hrnci a ohrejte na 120C , miešajte kým sa vytvorí hmota , ktorá pripomína veľa hustý tmavý med . Za tepla prelejte do žiaruvzdornej nádoby - pozor páli ! Nechajte schladiť . Studená cukrová pasta je tuhá , pred depiláciou ju teda vždy nahrejte vo vodnom kúpeli , alebo mikrovnce , aby sa s ňou dalo pracovať .

    13. jan 2014

    a potom?

    6. feb 2014

    @mbabika S prstami si naberieme zmäknutú pastu vo veľkosti vlašského orecha. Tú začneme naťahovať na pokožku nôh v proti smere rastu chĺpkov. Hmotu natiahneme na plochu veľkú cca 5 cm. Takto prichytený karamel stiahneme v smere rastu chĺpkov z kože dolu. Toto opakujeme niekoľkokrát s tým istým šulčekom. Ak sa hmota už dobre nelepí alebo sa naopak lepí na prsty, vezmeme si ďalšiu guľôčku a postup opakujeme.
    http://www.youtube.com/watch?v=OgvkqJK4ZyY#t=48

    6. feb 2014

    no, tak podla toho co pises, a co som si ja naozaj odskusala a doteraz hladam spravny pomer v receptoch, si to urcite neskusala!, pretoze tu pastu spravne treba este horucu spracovavat v rukach na tahavu hmotu, ktora je ako zuvacka. inak je to len karamelovy tekuty med, ktory sa sice nanesie na pokozku, ale treba ho strhavat pasikmi latky alebo papiera. takze ak si to vazne robis pravidelne, ako to tu vyznelo, natoc video ako to robis a ako si tym depilujes 😉

    5. jún 2014

    link a viedom je cukrova pasta kupovana, nie domaca, do nej kozmeticke firmy mozu primiesat cokolvek... ale ilustracne ok, i ked normalne sa to nerobi spachtlou ale prstami...

    5. jún 2014

    @vladiella ja to osobne nemám odskúšane.. ďakujem za radu a upozornenie🙂)

    6. jún 2014

    @majuska0407 vychadzala som z toho co pises: "Naučila som sa to ja , zvládne to každý "

    6. jún 2014