2 / 3

    krasne - napadite 🙂 a urcite aj chutne 🙂

    15. feb 2017
    mamka5
    autor

    @nicinka0 posielam recept
    INGREDIENCIE
    ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
    100 g krupicového cukru ,100 g masla200 g čokolády na varenie,4 vajíčka3 lyžice hladkej múky
    TVAROHOVÝ KRÉM
    250 g jemného tvarohu 250 g mascarpone ,1 vanilínový cukor ,kôra z 1 pomaranča100 ml smotany na šľahanie (33 %)-ja ešte dávam asi 3 lyžiče cukru či tmavý alebo kryštálový
    KRÉM Z LESNÉHO OVOCIA
    1 balík mrazeného lesného ovocia asi 700g,ale stačí aj 0,5kg,1 vanilkový puding 100 ml vody-ja dávam dva pudingy a trochu viac vody alebo pomarančovej šťavy asi 300ml-naši majú radi keď je tam viac tej želatíny a aj cukru dávam 2 vanilínové aasi 3 lyžice hnedého -treba chutnať ako kto má rád,my nemusíme kyslé

    POTREBUJEME
    metličku na šľahanie
    papier na pečenie
    šľahací mixér
    tortovú formu (okrúhlu alebo v tvare srdca)
    POSTUP

    ČOKOLÁDOVÝ KORPUS

    Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Misu zložíme z vodného kúpeľa a čokoládovú zmes necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame celé vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavame hladkú múku, kým nevznikne hladké cesto.

    Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej pripravené cesto a pečieme na 180 °C asi 20 – 30 minút. Cesto by nemalo byť príliš suché, v strede má byť mäkšie ako na okrajoch a na vrchu trochu popukané. Upečený čokoládový korpus necháme vychladnúť.

    TVAROHOVÝ KRÉM

    Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame mixérom pri nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky.

    KRÉM Z LESNÉHO OVOCIA

    Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a na sporáku za občasného miešania necháme roztopiť. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Necháme ho dôkladne vychladnúť, občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila kožka.

    TORTA

    Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, nalejeme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť.

    15. feb 2017