icon

VEĽKONOČNÉ MENU #3/4 - Baranček

Cely video recept tu:

retím receptom Veľkonočnej minisérie bude tradičný veľkonočný baranček - nič náročné, výsledok ťa veľmi poteší 🙂

Čo do cesta:
350g polohrubej múky (použil som špaldovú),
4 vajcia (bielka treba oddeliť a vyšľahať z nich tuhý sneh),
150ml medu (môžeš použiť napr 100g cukru, javorový sirup,...),
170g masla,
150g tvarohu (použil som plnotučný nehrudkový),
2 ČL citrónovej kôry,
1 ČL extraktu z Bourbon vanilky (môže byť aj vanilkový cukor alebo ak máš vanilkový lusk),
20g prášku do pečiva,
maslo a múka na vymastenie formy,
práškový cukor.

Piekol som hodinu na 180°C.
Objem formy je 1,5L.

TIP1: Maslo nechaj roztopiť pri izbovej teplote, cesto sa bude lepšie miešať.

Dobrú chuť 🙂