Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

    XXL burger mal uspech aj u nas
    PS: robil ho manzel nie ja, vsetko domace

    Ked tu vidim tie krasne ozdobene medovnicky neda mi sa nepodelit s mojim talentom :D

    U nas tiez uz sviatocne, toto uz je druha varka prvy rychlo zmizla :D

    martanagy
    Správa bola zmenená    3. dec 2020    

    Ahojte, neviem ako vy, ale ja mam velmi rada adventne kalendare/sutaze:
    tu su najlepsie co som tento rok nasla, viem ze uz je 3tieho ale stale sme len na zaciatku a mozno sa niekomu postasti:

    1, https://advent.mamaaja.sk/
    2, https://www.kaufland.sk/akcie-sutaze/adventny-k...
    3, https://www.marionnaud.sk/adventny-kalendar
    4, https://www.lenovo.sk/vianoce20/
    5, https://adventnykalendar.cewe.sk/
    6, https://vianoce.sutazoetker.sk/sk
    7, https://www.nivea.sk/vybrali-sme-pre-vas/nivea-...
    8, https://jysk.sk/christmas-spin
    9, https://www.zlavomat.sk/adventny-kalendar?utm_m...

    PS: Doplnila som o Jysk a Zlavomat

    ak mate aj vy tip na iny adventny kalendar/ sutaz napiste dole,
    Vela stastia 🎁

    VEĽKONOČNÉ MENU #3/4 - Baranček

    Cely video recept tu:

    https://www.youtube.com/watch?v=hYFgJw22RaM

    retím receptom Veľkonočnej minisérie bude tradičný veľkonočný baranček - nič náročné, výsledok ťa veľmi poteší 🙂

    Čo do cesta:
    350g polohrubej múky (použil som špaldovú),
    4 vajcia (bielka treba oddeliť a vyšľahať z nich tuhý sneh),
    150ml medu (môžeš použiť napr 100g cukru, javorový sirup,...),
    170g masla,
    150g tvarohu (použil som plnotučný nehrudkový),
    2 ČL citrónovej kôry,
    1 ČL extraktu z Bourbon vanilky (môže byť aj vanilkový cukor alebo ak máš vanilkový lusk),
    20g prášku do pečiva,
    maslo a múka na vymastenie formy,
    práškový cukor.

    Piekol som hodinu na 180°C.
    Objem formy je 1,5L.

    TIP1: Maslo nechaj roztopiť pri izbovej teplote, cesto sa bude lepšie miešať.

    Dobrú chuť 🙂

    Ahojte, Velka noc sa blizi, a moj manzel na svojom Youtube kanaly vam prinasa 4 velkonocne recepty na toto postne obdobie 🙂
    Prvym receptom bola Spenatova polievka

    https://www.youtube.com/watch?v=5a4QoDZs-XU


    Druhym je peceny Heik

    https://www.youtube.com/watch?v=5a4QoDZs-XU
    (2 fotky)

    Avokadova Babovka 🥑

    Čo do cesta:
    1 avokádo (asi 150g bez kôstky),
    350g hladkej múky (špaldová),
    400ml mlieka,
    100g trstinového cukru,
    70g kakaa (kakaový prášok bez cukru),
    2ČL prášku do pečiva,
    1ČL sódy bikarbóny,
    150ml oleja (slnečnicového),
    štipka soli.

    Pečieme 60 minút na 180°C.

    TIP1: Ak použiješ klasickú formu, vymasti ju maslom a posyp strúhaným kokosom, pridá lepšiu chuť ako by si vysypal múkou.

    TIP2: Použi zrelé avokádo - ľahšie sa spracuje cesto a chuť je ešte výraznejšia.
    🥑

    Silvestrovska kapustnica
    Toto skvelé jedlo chutí nielen na Vianoce, ale aj po celý rok 🙂
    Čo k tomu treba?
    25g sušených
    3 stredne veľké cibule,
    600g bravčového pliecka,
    100g klobásy,
    3 plátky údenej slaniny,
    750g kvasenej kapusty,
    4PL bravčovej masti,
    3PL mletej červenej papriky (sladká),
    3 bobkové listy,
    10ks čierneho korenia,
    1,4L vody

    TIP1: hríby namoč do teplej NIE horúcej vody.
    TIP2: kvasenú kapustu najprv vyžmýkaj a pokrájaj - ľahšie sa bude miešať (šťavu môžeš nechať a prípadne dochutiť komu chutí kyslejšia chuť)

    Cely video recept a mnoho inych na:
    https://www.youtube.com/channel/UCT2E31UWKzhoSl...
    Ak sa ti video páčilo, smelo daj odber, každý týždeň ťa tu čaká nové video
    Dobrú chuť 🙂

    Stvorené ku káve: Nadýchané hruškovo medové muffiny

    Tieto muffiny s kombináciou hrušiek a medu chutia skvelo.
    Čo treba na cesto:
    200g polohrubej múky (použil som špaldovú)
    1 ČL jedlej sódy (sóda bikarbóny)
    1 ČL mletej škorice
    1/4 ČL muškátového oriešku
    3/4 ČL soli
    50 ml oleja (slnečnicového)
    50 ml medu
    2 vajcia
    100 ml mlieka
    2 hrušky

    Tento a viac receptov najdete na: https://www.youtube.com/channel/UCT2E31UWKzhoSl...

    martanagy
    Správa bola zmenená    19. nov 2019    

    Skvelý nápad na jesennu večeru: Batatové rizoto

    Tentokrát som do rizota pridal aj batat, výsledok bol fantastický! Na prípravu tohto pokrmu som potreboval 1 väčší batat (asi 250-300g),
    300ml ryže (basmati),
    600ml vody,
    200g šampiňónov,
    200g zeleninovej zmesy (hrášok, mrkva kukurica),
    2 menšie šalotky (postačí aj jedna cibuľa alebo pór),
    olej a soľ.

    Odporúčam vyskúšať ;)

    TIP na servírovanie:
    - keď máme všetky prísady, prikryjeme pokrievkou a necháme variť 20 minút, kým sa všetka voda nevyparí
    - aby bolo jedlo chutnejšie a krémové, podávame ho rozpučené a dobre premiešané

    Tento a viac receptov najdete na: https://www.youtube.com/channel/UCT2E31UWKzhoSl...

    Banánový chlieb, rýchle a chutné ranajky 🙂 ☕

    Neviete co s kaziacimi sa bananmi? skusali ste uz bananovy chlieb?
    Iba zopár prísad a perfektný banánový chlieb je na svete!
    Prípravu zvládne snáď každý, potrebujeme 125 g roztopeného masla, 3 banány, 100 g hnedého cukru (môže byť aj iný, ja som použil trstinový), 2 vajcia, 170g špaldovej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny a 50g kokosu. Ozdobiť môžme sekanými mandľami alebo inými orechmi; do cesta sa môže zapracovať rôzne sušené ovocie ako brusnice, hrozienka, ďatle ale aj kúsky nakrájaného banánu.
    Tento a viac receptov na:
    https://www.youtube.com/channel/UCT2E31UWKzhoSl...