36 / 62
    BZL kvaskovy slany kolac z jednodruhoviek.... cast s medvedim cesnakom a kuskami slaninky a druha cast so slaninkou, smotanou a parmezanom
    matinka
    autor

    Tento posuch je uzasny, nech sa paci recept:
    Rozkvas - 100g ryzovej muky, 95 ml vlaznej vody, 1PL kvasku - nechat pracovat podla sily kvasku 6-10 hod
    Cesto:
    Asi 250g uvarenych zemiakov
    2 PL kyskej smotany
    1 vajce
    100g pohankovej muky
    40 g tapiokovej muky
    30 g psenovej muky
    10 g svetlej lanovej muky
    0.75 dcl oleja
    Asi 0.5 dcl mlieka
    1/2 lyz.psylia
    Sol
    Nieco na vrch - slaninka, parmezan, smotana ; medvedi cesnak, slaninka, bryndza, smotana, kopor; klobaska, smotana.... co si len vymyslite
    Zemiaky este za tepla popucit a rozmiesat so smotanou na kasu, pridat sol. Pridat rozkvas, muky, psylium, vajce a olej a pridat trochu mlieka. Cesto je lepive, skor kasovite, ako pevne. Nechat ho 2-3 hod pracovat.
    Na plech dat papier na pecenie, pomucit pohankovou mukou, ak je cesto stale vlhke a dat ho v kopkach na plech a rozotriet do tvaru ako budeme piect. Nechat podkysnut 1-2 hod (ja som mala na noc v chladnicke), na vrch dat prisady podla chuti. Ruru so zaparou zahriat na 230 C, piect 10 min, potom vybrat zaparu a znizit teplotu na 200 C a piect este 25-30 min.

    13. apr 2019