mery333
9. okt 2013

Vyrobme si divadielko

Moja dcérka sa dostala do veku, kedy všetko možné (aj nemožné🙂 používame na hranie divadielka... lyžičky, varešky, obrázky, malé hračky ... keď som hľadala bližšie info o typu tejto hry našla som rôzne info-obrázky ako jej túto hru spestriť. Hotové divadielka si možno kúpiť, alebo kto má čas aj chuť vyrobiť si vlastné. Inšpirujte sa aj Vy. 🙂))

Divadielko - bábkarstvo ako vizuálne umenie dnes určené najmä deťom rozvíja mentálny vývin, životných hodnôt, slovnú zásobu, správne používanie výslovnosti, schopnosť vyjadriť sa, motiváciu.

Z hľadiska pedagogickej psychológie je vhodné na rozvíjanie osobnosti, vytvorenie správneho, reálneho obrazu okolitého sveta i miesta dieťaťa v ňom, je vhodné aj na jeho psychické uvoľnenie. Okrem toho rozširuje vedomosti a poznatky dieťaťa.

Bábkarstvo dosahuje vytýčené ciele tým, že vyvoláva silný emocionálny zážitok, a takto sa poznatky dlhodobo uložia v pamäti dieťaťa.

Terapia prostredníctvom bábok má dôležité postavenie v liečebnej pedagogike, v sociálnej pedagogike a v psychológii. Využíva sa pri riešení rôznych problémov ako poruchy spánku, pomočovanie, brblavosť, školské problémy alebo rozvod rodičov. Úspešne sa využíva v detských domovov a v domovoch pre dôchodcov.

Mne sa toto zapáčilo - je spratné a vyzerá super 🙂 http://www.babkovedivadlo.eu/babkove-divadla/53...

9. okt 2013

tlieskam tlieskam super inspiracie

10. okt 2013

dalsi skvely album 🙂

10. okt 2013

Super. veľmi pekné a hlavne zaujímavé🙂

10. okt 2013

jeee,mileee 🙂

13. okt 2013
Komentár bol odstránený

super album....... dovolím si ukázať aké divadlo /projekt/ robil na angličtinu môj syn-tiež sa mi ako nápad páčilo 🙂

https://www.modrykonik.sk/blog/tonka28/album/vy...

je to tieňové divadielko.... @mery333

22. okt 2013

waw supis album 🙂

22. okt 2013

super albumik jedem lepsi ako druhy,milujeme divadielko dakujem

13. feb 2014

@merry333 - ked takto divadielkujete. tesco ma teraz vypredaj na supravu 4 varesiek, a vyrezaných obrazkov. deti na ne z moosgummi nalepuju sucasti, a prilepuju ocka. nasledne sa cely obrazok lepi na varesku. je tam Mala morska panna, rybka, chobotnica a morsky konik. cena za set 1.79 eura.

13. feb 2014

Moj tatino nam robil tiez take manusky a varechove babiky...a bolo to najlepsie divadlo...samozrejme ze aj jeho vymyslene pribehy 🙂 🙂

14. feb 2014