1 / 1

    ako si ho robila prosim? zda sa ze by som mohla mat vsetky ingrediencie aj piskoty som dnes kupila😂 mozem prosim hodit receptik?

    5. feb 2021

    Zajtra ho idem robiť 😊

    5. feb 2021

    Najlepší jablcnik na svete a ešte keď je parádne vychladnutý 🤤

    5. feb 2021
    mia2408
    autor

    @miuskam
    Lístkové cesto (môže byť aj mrazené) rozdelím napoly, jednu polovicu rozvaľkám a dám na vymastený hlboký plech na pečenie tak, aby okraje boli trochu zdvihnuté. Na cesto naukladám detské piškóty tesne vedľa seba, na piškoty dám jablká aj so šťavou, ak nejakú pustia, a trochu ich rukou pritlačím. Ak sú jablká kyslé, trochu pocukrujem. Z mlieka, cukru a pudingov uvarím hustý puding a nalejem (natriem) na jablká. Vyvaľkám druhú polovicu cesta a opatrne ho položím na horúci puding, jemne poprepichujem vidličkou a potriem rozšľahaným vajíčkom (nemusíte). Upečiem do bledohneda, ja som ho piekla asi 30 min. na 200° - každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou. Krájam až po úplnom vychladnutí a na tanieri ešte pocukrujem. Najlepší je na druhý deň, keď piškóty nasajú šťavu z jabĺk.
    zdroj: všeobecne známy recept + moje vlastné úpravy

    5. feb 2021

    @mia2408 ja mam skusenosti s listkovym cestom ked robim aj strudlu, tak hneď zjesť, ked je cesto este chrumkave... na druhy den to uz pre nas nie je ono... ale vidim ze ked urobim tento Kuchen, tak sa zaprasi aj po nom a nestihne nasiaknut🥰 dakujem

    5. feb 2021