icon
9 / 199
jamaika rez
avatar

aj tento receptík si prosím...

Odpovedz
13. júl 2013
avatar

cesto: 2krát žltá piškóta zo 4 vajec a 1 hnedá piškóta zo 4 vajec
krém: 7 žĺtkov, 20dkg práškového cukru, 2 PL kakao, 2 PL varenej čiernej kávy aj so zrnkami, vyšlahať nad parou, keď vychladne spojiť s 30dkg masla.
kokosová hmota: 2dcl mlieka, 20 dkg prášk.cukru, zaliať horúcim 30 dkg kokosu, pridať 10dkg hrozienok a asi 1dcl rumu. Na spevnenie dáva aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája (rozpustiť v troche teplého mlieka)
postup: žlté cesto, čokokrém, hnedé cesto, pikantný červený lekvár, kokosová hmota, čokokrém, žlté cesto. Polieva bielou čokoládou alebo marcipán.

Odpovedz
13. júl 2013
avatar

@mickamicka Dakujem pekne.

Odpovedz
16. júl 2013
avatar

Prosím iba o info, tu pri kreme zostava 7 bielkov? co potom s nimi? a ako robi mamina ten biely marcipan? zo suseneho mlieka? dakujem

Odpovedz
21. feb 2014
avatar

@lala11 orginál má byť hore marcipán, ale tu je biela čokoláda. keď dáva marcipán, tak kupovaný. do krému môžeš dať 7žltkov+4 bielka, 3 bielka použiť niekde inde.

Odpovedz
1. mar 2014
avatar

vyzera famozne, prosim vas aku bielu cokoladu pouzivate? klasicku alebo specialnu cukrarsku? aby tak pekne stvrdla a zaroven sa nelamala pri krajani? dakujem

Odpovedz
9. nov 2017
avatar

Aky rozmer formy? Dakujem. 🙂

Odpovedz
2. feb 2021