mirecka0809
25. dec 2016
88 

Kozmetička na MD testuje NUANCE

#test_nuance

Ako kozmetička na materakej som sa veľmi potešila, že môžem otestovať túto novú značku na slovenskom trhu. Bohužiaľ sa mi ju podarilo používať len 9 dní. Moja pleť veľmi citlivo reaguje na stresové situácie, a nanešťastie sa jedna  dosť vážna pred pár dňami u nás vyskytla, takže som na ňu opäť zareagovala (volá sa to neurodermatitída) a tak som musela Nuance na čas vymeniť za kortikoidný gél od kožnej a dať sa opäť do poriadku kým sa o testovaniu vrátim. 

Napriek krátkemu používaniu sa ale pokúsim túto moju skúsenosť zhrnúť. Nebudem odpisovať popisky zo škatuliek a letáčikov, len v jednoduchosti opíšem svoje pocity z výrobkov. 

Testovala som radu MAGICAL RADIANCE CONTROL, ktorá je určená na vek od 25 rokov vyššie. Pôsobí na prvé vrásky, proti začínajúcim pigmentáciam, proti únave a sivastej farbe pleti. 

DENNÝ KRÉM na suchú pleť - pri Francúzskych značkách som zvyknutá, že krémy na suchú pleť majú hutnejšiu, až maslovú konzistenciu a sú hodne mastné. Značka NUANCE sa ale zrejme riadi teóriou, že suchá pleť nemusí byť len z nedostatku tuku, ale že môže byť aj dehydratovaná. Krém, alebo skôr mlieko je dostatočne tekuté, aby mohlo byť vo vysokej štíhlej flaštičke s pumpičkou, má veľmi ľahučkú textúru, príjemne sa rozotiera a celkom rýchlo sa vstrebáva. Nezanecháva na povrchu mastný film a ako podklad pod make-up sa mi dosť dobre osvedčil.   

NOČNÝ KRÉM - nie je až tak tekutý ako denný, ale napriek tomu stále dosť ľahký, o mastnote nemôže byť ani reči. Tiež sa hneď vstrebe, nemusela som čakať kým si ľahnem do postele. Ráno bola moja pleť viditeľne oddýchnutá. 

OČNÝ KRÉM - budem sa opakovať, ale opäť veľmi ľahká konzistencia, čo je pri prípravkoch na očné okolie obzvlášť dôležité. Tu ale na pleti ostal trosku mastný film. Zo skúseností v salóne viem, že nie je dobre, keď očný prípravok do poslednej kvapky vpije, lebo potom to pokožku okolo očí az neprijemne ťahá, takže aj tento prípravok testom prešiel. 

SÉRUM - je vo flaštičke s pumpičkou, veľmi praktické pri tejto konzistencii - ani voda, ani mlieko, ani olej, ani gél - len niečo celkom dosť tekuté medzi tým. Séra sú prioritne určené na použitie na noc pod nočný krém, ale podľa veku a potrieb pleti kľudne aj na deň, nie však ako náhrada denného krému, ale ako doplnok. Po nanesení sa trochu lepí, čo vôbec nie je zlé. V salónoch sa totiž séra používajú pod masáž tváre, alebo pod masku, takže to lepenie je doslova žiadúce. 

Všetky prípravky majú celkom ľahkú konzistenciu, čo u Francúzskych značiek nie je bežné, ľahko sa vstrebávajú, krásne sviežo voňajú a zanechávajú na pleti veľmi príjemný pocit. Zmenu v kvalite mojej pleti nemôžem po tak krátkej dobe používania hodnotiť, ale dovolím si tvrdiť, že som na dobrej ceste, teším sa že sa k NUANCE  vrátim keď si vyliecim pleť. 

Mám ale aj výčitku.

Chýbajú mi prípravky na čistenie pleti - odličovač očí, pleťové mlieko a voda, prípadne nejaký peeling alebo maska. Nie preto, že mi to na testovanie nedodali, nie som hamižná, ale preto, lebo na slovenskom trhu nie sú v ponuke, čo je veľká chyba. Všetci predsa vieme, ze si môžeme na pleť naniesť krém hoc aj za tisíc eur, nebude nám nič platný, pokiaľ zanedbáme čistenie. A ešte jedna drobnosť, ako kozmetičke mi pri krémoch v dózičkách  dosť chýbali špachtličky na vyberanie krému. Ale to som možno už len profesionálne zdeformovaná 😊 

Kebyze ti uz vobec nesadla,tak kuuuupim od teba 😉
@mirecka0809

29. dec 2016

@blondik85 ale sadla 👍 ešte tak dva-tri dni a môžem používať zase

29. dec 2016

Začni písať komentár...

Odošli