60 / 109
    MRKVOVE PLACKY

    Mrkvové placky s ovsenými vločkami

    Konzumácia mrkvy je príjemný a jednoduchý spôsob ako si znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Výborná regeneračná potravina, ak sa človek cíti vyčerpaný. Bohatá je na vitamín A, B, C, betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík. Chutí čerstvá do šalátov, ako šťava a dá z nej pripraviť množstvo zaujímavých a zdraviu prospešných receptov.

    28. apr 2015

    CO POTREBUJETE:


    1 hrncek (300ml) nastruhanej surovej mrkvy; asi 2ks stredne velkej mrkvy

    sol

    troska tandoori masala

    trocha cerstvej koriandrovej vnate
    2 nastruhane cesnakove struciky

    1 vajce

    trocha cicerovej muky na zahustenie cesticka

    olej na vyprazanie






    Mrkvove placky


    AKO POSTUPOVAT:

    Do misky dame vsetky suroviny okrem oleja a zmiesame na polohuste (skor redsie) cesticko. Olej v panvici zohrejeme (len tolko oleja, aby pokryl dno panvice). Ked je olej horuci ohen zmiernime a lyzicou donho vkladame mrkvove cesticko, ktore rozotrieme na placky.

    Mrkvove placky

    Opekame z oboch stran na miernom ohni dohneda.

    Mrkvove placky

    Podavame napriklad s raitou ako snack.

    29. apr 2015