65 / 109
    Šampiňónový paprikáš

    Šampiňónový paprikáš:
    Suroviny

    15 ks šampiňóny
    1 ks cibuľa
    2 ČL mletá sladká paprika
    1/2 ČL drvená rasca
    soľ
    olej
    štipka čili
    1 PL paradajkový pretlak
    1 dl sladká smotana
    0,5 PL hladká múka

    Porcie 2 porcie
    Čas prípravy 5 minút
    Čas varenia 15 minút
    Príprava varenie
    Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

    Facebook
    mozessavydavat.sk
    na facebooku




    Postup prípravy

    Šampiňóny zbavíme tvrdej stonky a očistíme ich. Nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Môžeme posoliť, aby neprihorela. Po chvíli pridáme hríby a orestujeme zo všetkých strán. Potom poprášime paprikou, premiešame a asi po polminúte - minúte odstavíme. Paprika sa nesmie dlho pražiť, inak by zhorkla, ale to už všetci dobre vieme. 🙂

    Zalejeme studenou vodou tak, aby boli hríby ponorené, pridáme rascu, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme, kým nie sú šampiňóny mäkké. V smotane rozmiešame múku a vlejeme do paprikáša. Necháme prevrieť a odstavíme. Podľa chuti dosolíme.

    Varila som to len tak od oka, takže si množstvá prispôsobte podľa toho, či chcete mať omáčku viac alebo menej červenú, hustejšiu alebo redšiu. Namiesto sladkej smotany sa môže dať kyslá a šampiňóny môžete nahradiť napríklad hlivou. Podávame s cestovinou, haluškami ale prinajhoršom aj s chlebíkom.

    28. apr 2015