66 / 109
    Zapekané kuracie prsia s hríbikmi a smotanou

    Suroviny

    2 ks kuracie prsia
    1 ks menšia cibuľa
    5 PL nakladané hríbiky
    soľ
    olej
    2 dl kyslá smotana
    1 ČL sušená bazalka
    2 ks strúčik cesnaku
    2 PL balsamico
    strúhaný syr

    Porcie 2 porcie
    Čas prípravy 15 minút
    Čas varenia 40 minút 200°C
    Príprava pečenie
    Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

    Facebook
    mozessavydavat.sk
    na facebooku




    Postup prípravy

    Rekapitulujem, čo mi nadiktoval:

    Kuracie prsia naklepeme, jemne osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu potrieme olejom, položíme prsíčka a pokvapkáme balsamicom. Na panvici osmažíme na troche oleja nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme scedené hríbiky - my máme domáce, nakrájaný cesnak a restujeme 5 až 10 minút. (Môžeme použiť aj čerstvé hríby, ale v tom prípade ich dusíme aspoň 10 minút.) Keď sú hotové, rovnomerne ich rozotrieme na mäso a celé to zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali sušenú alebo nakrájanú čerstvú bazalku.

    Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry na 15 minút. Potom odstránime alobal a ešte ďalšiu štvrťhodinku dopekáme. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom. My sme k tomu mali zemiaky, ale určite nič nepokazíte ani ryžou. 🙂

    28. apr 2015