14 / 109

    Potrebujeme:

    Na cesto:
    300 g hladkej múky
    1/4 kocky kvasníc
    štipku cukru
    2 KL morskej soli
    1/4 dl oleja
    1/2 dl mlieka
    1 dl vody
    Povinné prísady na všetky druhy:
    250 g tvrdého syra na dve pizze (odporúčaný eidam)
    1 konzerva rajčinového pretlaku (na dve pizze stačí polovička)
    oregano

    Postup
    autor: Michal

    Suroviny na cesto dáme do jednej nádoby a vymiesime hladké cesto. Rozdelíme na dve rovnaké hrudky a necháme podkysnúť, kým si pripravíme ostatné.
    Príprava surovín:
    - pripravíme polovicu plechovky rajčinového pretlaku,
    - vymastíme plech (stačí troškou oleja potrieť plochu, na ktorú potom položíme roztiahnuté cesto)
    - nastrúhame syr (syr, ktorý sa dobre taví stačí nastrúhať nahrubo)
    - rozpálime rúru - klasickú elektrickú treba dať na 250 °C a počkať, kým tú teplotu nedosiahne
    Zoberieme hrudku cesta a roztlačíme ju do kruhu, môžeme si pomôcť valčekom. Cesto položíme na plech, potrieme pretlakom, posypeme oreganom a pridávame prísady podľa druhu pizze ...
    Hawai
    - pridáme šunku, ananás a posypeme syrom,
    Chlapská pizza
    - klobása - 1 noha, feferóny, šampiňóny, olivy
    Cesto potrieme pretlakom, do ktorého sme pretlačili strúčik cesnaku, posypeme oreganom, poukladáme všetko okrem olív, posypeme syrom a olivy dáme navrch.
    Funghi (hubová)
    - šampiňóny, kukurica, syr, olivy
    Cesto potrieme pretlakom s cesnakom, posypeme oreganom, dáme šampiňóny, kukuricu, syr, olivy
    Potom dáme pizzu do rozpálenej rúry a necháme piecť najviac 6 minút (keď máme program pizza ešte kratšie), aby cesto nebolo tvrdé.

    28. apr 2015