18 / 109

    SUROVINY

    Na placky : 600 g rozličnej zeleniny ( mrkva, zemiaky, patizón, kaleráb a pod. ), 100 g hladkej múky, 2 vajcia, 2 lyžičky hrozienok, ½ lyžičky strúhaného muškátového orieška, ½ lyžičky čierneho korenia, soľ
    Omáčka: 250 g kyslej smotany, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, ½ lyžičky mletej červenej papriky, ½ lyžičky mletého kardamonu, ¼ lyžičky mletej škor

    Postup

    Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali najemno. Tvarujeme malé placky ( mokrými rukami ) a opekáme z oboch strán na oleji. Na troške oleja opražíme cibuľu, pridáme roztlačený cesna
    k a koreniny. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, necháme prevrieť a odstavíme. Necháme vychladnúť ( občas premiešame, aby sa neurobila kôrka ) a podávame s plackam.

    28. apr 2015