26 / 109

    Suroviny:

    350 g hovadzich platkov
    2 PL repkovy, alebo slnecnicovy olej
    1 cervena cibula
    170 g cukina
    1 normalna mrkva
    1 cervena paprika
    200 g cinska kapusta
    1 pohar (ten cca 300 ml) bambusove vyhonky
    1 pohar (ten cca 300ml ) fazulove klicky
    150 g nesolene kesu oriesky (alebo olupane nesolene mandle)

    Na omacku :

    6 PL sladke sherry (ja som mala len suche, takze som do omackypridala 1 PL trstinoveho cukru)
    6 PL sojova omacka kikkoman
    2 CL mlety dumbier
    5 strucikov cesnaku
    1 PL kuchynsky skrob (maizena, solamyl a pod)
    250 ml pasirovane paradajky
    Postup

    Vsetku zeleninu ocistime a pokrajame. Cibulu na kolieska, mrkvu a papriku na tenke pasiky, cuketu na tenke kolieska. No a kapustu na na rezance.
    Tenke platky masa pokrajame na kratsie pasiky.
    Vo velkom woku, alebo hlbokej panvici s hrubym dnom, rozohrejeme olej az sa bude z neho dymit.
    Pridame do neho maso a opekame zo vsetkych stran 4 minuty.
    Pridame cibulu, vsetko zlahka posolime a dalej opekame 3 minuty.
    Do woku pridame papriku, mrkvu a cukinu. Opekame dalsich 5 minut.
    Otvorime pohare s vyhonkami a klickami a vsetko nechame poriadne odkvapkat z nalevu.
    Do woku pridame kapustu, klicky, vyhonky prikryjeme pokrievkou a dusime 5 minut.
    V pohari zmiesame vsetky suroviny na vyrobu omacky, poriadne premiesame a vlejeme do woku.
    Omacku nechame varit na slabom ohni 3 minuty, alebo kym nezacne hustnut.
    Vsetko vypneme, dochutime solou a ja som priliala asi dve lyzice tekutej cinskej cili omacky….Mala som to take nevyrazne, tak som tam dala este lyzicu sladkej sojovej omacky.
    Na suchej panvici opecieme kesu orechy, alebo mandle a posypeme nimi porcie na taniery.
    Podavala som ryzu v ktorej som varila 5 guliciek noveho korenia a 1 hviezdicku badyanu. Do hotovej ryze som zamiesala nasekanu koriandrovu vnat

    28. apr 2015