86 / 109
    BAKLAŽÁNOVÉ ROLKY

    BAKLAŽÁNOVÉ ROLKY

    Suroviny:
    1 - 2 baklažány
    1 malá Lučina
    1 biely cottage cheese
    citrónová šťava
    mleté čierne korenie
    sušené chilli vločky
    sušené paradajky
    čerstvá mäta
    olivový olej
    soľ
    petržlenová vňať

    Postup:
    Umytý baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky 0,5 - 1 cm. Poukladáme ich na pečiaci papier na plech, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme piecť do 190°C vyhriatej rúry na zhruba 20 minút. Potom ich otočíme na druhú stranu, opäť potrieme olejom a dáme späť do rúry na ďalších 5 minút, alebo pokiaľ nezmäknú a nezačnu hnednúť. Na syrovú zmes vymiešame Lučinu s cottage cheesom, posekanou mätou, sušenými paradajkami a dochutíme chilli vločkami, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Túto zmes zarolujeme do plátkov baklažánov a podávame s celozrnným chlebom.

    30. apr 2015