104 / 109
    Rýchly ovocný koláč alebo paleo bublanina

    Čo potrebujeme:

    4 väčšie celé vajcia + 3 extra bielka
    80 g hnedého cukru
    2 – 2,5 polievkovej lyžice práškového cukru
    100 g mletých orechov – optimálne mandlí príp. vlašských orechov (alebo mandľová múka)
    1 prášok do pečiva
    250 g ríbezlí, očistené, umyté
    50 g mandľových lupienkov

    Príprava:

    Rúru vyhrejeme na 180 st. Celzia. Vymastíme plech a vysypeme ho mletými orechmi.

    Zmiešame mleté orechy s práškom do pečiva.

    Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky naozaj dôkladne vymiešame s cukrom. Primiešame zmes mletých orechov s práškom do pečiva.

    Vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Vmiešame veľmi jemne do cesta. Vlejeme do tortovej formy (použila som formu o priemere 26 cm) a opatrne zasypeme ríbezľami.

    Vyšľaháme sneh z ďalších troch extra bielok. Pridáme práškový cukor a znovu vymiešame. Vrstvíme na cesto s ríbezľami. Na záver zasypeme mandľovými lupienkami.

    Pečieme maximálne 30 minút.

    Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

    1. máj 2015