55 / 109
    Zapekané plnené žemle

    Yummy recept “zapekané plnené žemle“, ktorý Vám ponúkame je veľmi jednoduchý, môžete v ňom naplno využiť Vašu kulinársku fantáziu, a v neposlednom rade aj to, čo Vám v chladničke zostalo napríklad po víkende, alebo piatkovom večeri. S radosťou kombinujte obľúbené chute a spravte Vaším chuťovým pohárikom radosť.

    mnamka chutny tip zapekane plnene zemle 4

    Pripravte si nasledujúce ingrediencie:

    Žemle, rozpustené maslo, nakrájané paradajky (kto ma rád, môže dať aj sušené🙂, kozí bylinkový syr, syr feta, a iné syry podľa chuti (ja milujem nivu:P), cesnak, karamelizovaná cibuľa alebo obyčajná, varené zemiaky, špenát, šunka, varená klobása, slanina (nič sa nestane ak vynecháte mäsové výrobky, ideálne pre vegetariánov), šampiňóny, soľ a čierne korenie, koriander, petržlen, tymián,…

    mnamka chutny tip zapekane plnene zemle 2

    Postup na chrumkavé žemle:
    1.Rúru vyhrejte na 180°C,
    2.odrežte vrch žemle, vnútro vydlabte, no uistite sa, že zostala po stranách neporušená,
    3.vymastíte ich rozpusteným maslom soľou a korením
    4.naplňte plnkou z uvedených ingrediencií,
    5.žemle uložte na plech, na každú rozbite vajíčko,
    6.dajte piecť na 10-12 minút,
    7.potom prikryte plech alobalom a pečte ďalších 20-25 minút.

    Zapekané plnené žemle

    1. máj 2015