18 / 70
    Maškrty bez lepku

    Tortový korpus bez lepku

    Potrebujeme: 3 vajcia, 2 vanilkové pudingy (40g), 4 pol. lyžice kryšt. cukru, 1 pol. lyžica vody, 1 pol. lyžičky oleja, ½ bal. kypriaci prášok


    Ako na to?

    Oddelíme vajíčka a z bielkov vyšľaháme sneh. Zo žĺtkov a cukru vymiešame penu, pridáme vodu, olej, pudingový a kypriaci prášok. Z bielkov jemne vymiešame sneh. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme približne 20 minút pri teplote cca 200 °C.


    Tiramisu po domácky

    Potrebujeme: 2 balíky detských piškót, 2 nátierkové maslá bez príchuti (2x 250g), 2 smotany na šľahanie (2x 250ml), 200 g práškového cukru, silnú instantnú kávu, rum a kakao


    Ako na to?

    Nátierkové maslo, šľahačku a cukor vyšľaháme do hustého krému. Na dno tortovej formy naukladáme piškóty namočené v káve a rume. Nanesieme krém a takto opakujeme, kým neminieme krém a piškóty. Na vrhu necháme vrstvu krému, posypeme kakaom a dáme do chladničky vychladnúť.


    Letný ovocný koláč

    Potrebujeme:

    cesto – 6 vajec, 120 g kryšt. cukru, 120 g bezlepkovej múky, ½ bal. prášku do pečiva

    Krém – 150 g masla, 100 g prášk. cukru, 1 ovocný jogurt, ovocie, 1 bal. tortové želé


    Ako na to?

    Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, primiešame múku s práškom do pečiva. Plech vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme cesto. Pečieme pri cca 180 °C.

    Maslo a cukor spolu vymiešame a pridáme jogurt. Tento krém navrstvíme na vychladnutý korpus, naukladáme ovocie podľa chuti a zalejeme želatínou.

    Bezlepková diéta a recepty na koláče a rôzne maškrty


    Ovocná bublanina

    Potrebujeme: 4 vajcia, 1 dl mlieka, 1 dl oleja, 150 g práškového cukru, vanilkový cukor, 160g amarantovej múky (bezlepková), 1 bal. prášku do pečiva, ovocie


    Ako na to?

    Vyšľaháme spolu žĺtky a cukor, postupne pridáme olej, mlieko a pomaly vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie alebo na plech, ktorý je vysypaný múkou. Na cesto poukladáme ovocie a pečieme pri 150 až 170 °C asi pol hodinu.


    Pohánková bábovka

    Potrebujeme: 3 šálky pohánkovej bezlepkovej múky, 4 lyžice pšeničnej bezlepkovej múky, 2 – 3 lyžice prírodného repkového cukru, 20 g droždia, 200 g masla (alebo Hera), vlažná voda, soľ a maslo na poliatie.


    Ako na to?

    Pohánkovú múku presypeme do misy a lejeme na ňu rozohriate maslo s cukrom, postupne miešame. Pridáme pšeničnú múku a rovnako miešame. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme vlažnú vodu, až kým je konzistencia podobná hustej smotane. Pridáme štipku soli a rozdrobené droždie a miešame. Dáme na teplé miesto nakysnúť. Potom vložíme do vymastenej formy a pečieme cca 1 hodinu pri 190 °C. Podávať môžeme teplú bábovku poliatu s maslom.














    .

    Či už chcete schudnúť alebo ste nútení obmedziť svoj jedálniček z dôvodu choroby (cukrovka, celiakia, vysoký krvný tlak...), pripravili sme pre vás recepty, ktoré vám pomôžu uvariť si chutné a zároveň diétne jedlo. S našimi receptami nebudete mať pocit akéhokoľvek obmedzenia. Ak sa chystáte na jarnú očistu, nájdete tu dokonca recept na pôst. Jesť by sa malo preto, aby sme žili, nie žiť preto, aby sme jedli. Vždy keď si budete ťažkať, že nemôžete to alebo ono, spomeňte si, že život sa skladá z nespočetne veľa krásnych zážitkov, obrázkov a situácií, ktoré s jedlom vôbec nesúvisia. Takže ak vám je ľúto, že si nemôžete ukuchtiť recept na hemendex, pozrite sa z okna, na hory alebo na nebo a povedzte si, že na svete je predsa krásne aj bez hemendexu a dajte si polystyrénový chlebík. Koniec koncov toľko chutných a zároveň diétnych receptov čo je na našich stránkach...! S našimi receptami zabudnete, že ste cukrovkár

    28. apr 2015