22 / 70
    Palacinky s malinami a ricottou

    Palacinky s malinami a ricottou

    Autor: Bezgluten

    Ingrediencie:

    • 1 pohár mlieka • 1 pohár vody • 4 lyžičky náhražky vajec Bezgluten • štipka soli • ¾-1 pohár domácej múky Bezgluten • 2 poháre malín • 1 syr ricotta • cukor múčka • olej na smaženie • čerstvá mäta na ozdobu

    Postup:

    Náhražku vajec rozpustíme v 80 ml ​​vody a ušľaháme sneh. Hotovú zmes zmiešame s vodou, mliekom, múkou a soľou - cesto by malo mať konzistenciu riedkeho krému. Ak je to príliš husté - pridať viac vody. Naberačkou nalejeme na panvicu a smažíme dozlata. Hotové palacinky potrieme silnou vrstvou syra ricotta a naložíme malinami. Takto pripravené palacinky zložíme na 4 časti, posypeme hojne práškovým cukrom a ozdobíme lístkom mäty.

    Doba vykonania: 40 minút

    28. apr 2015