28 / 70

    Jedzte sushi, telo sa vám poďakuje

    Utorok, 14.04.15 Geisha Sushi Bar
    .

    Sushi k nám prišlo z Japonska a okrem skvelej exotickej chute ponúka tiež prísun kvalitných bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, jódu a rôznych vitamínov a minerálov.

    Vďaka jeho zloženiu sa dobre trávi a po jeho skonzumovaní nebudete mať výčitky z prijatých kalórií. Pozrite sa, ako jednotlivé zložky tohto stále pomerne netradičného jedla vplývajú na náš organizmus.

    Ryža

    Názov sushi v japončine znamená „kyslá ryža.“ Túto charakteristickú kyslosť má na svedomí špeciálna octová omáčka, ktorú si mnohé sushi bary v Bratislave dokonca vyrábajú sami pre dosiahnutie výnimočnej chuti. Ryža obsahuje sacharidy, ktoré majú priaznivý vplyv na trávenie a priamo do svalstva dodávajú energiu. Je tiež rýchlo stráviteľná a pomerne nekalorická.

    Riasový obal

    Morské riasy nori, do ktorých sa ryžové kúsky obaľujú, obsahujú vitamíny A, C, vápnik a ďalšie živiny. Majú vysoký obsah jódu, ktorý je nápomocný pri problémoch so štítnou žľazou a pocitoch únavy. Sú tiež skvelým zdrojom antioxidantov, nebojte sa teda dopriať si sushi v pravidelných dávkach.

    Foto: Geisha Sushi Bar


































    Zázvor

    Nakladaný zázvor sa k sushi podáva pre zneutralizovanie chuti medzi jednotlivými sústami. Okrem toho, že tak vďaka nemu každý jeden kúsok chutí jedinečne a tak, ako má, zázvor podporuje aj trávenie, pozitívne pôsobí na prekrvovanie a termoreguláciu organizmu, na imunitu a detoxikuje telo.


    Wasabi

    Japonský chren wasabi je známy svojou výraznou arómou a ostrou chuťou. K sushi sa podáva kvôli zneutralizovaniu možných baktérií v tepelne neupravených morských plodoch. Čerstvé originálne wasabi je v našich podmienkach ťažko dostupné, preto sa k sushi v Bratislave podáva najmä wasabi pasta ako jeho adekvátna náhrada.

    Foto: Geisha Sushi Bar




































    Ryba a plody mora

    Je známym faktom, že surová ryba je zdraviu prospešnejšia ako jej tepelne upravená verzia. No ako všetko, ani s konzumáciou surového rybieho mäsa to netreba preháňať. Čerstvé ryby a plody mora obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa pri rozumnom príjme môžu zaslúžiť o zníženie hladiny cholesterolu v krvi. Majú tiež vplyv na prevenciu kardiovaskulárnych ochorení.


    Ovocie a zelenina

    Ako náhrada surových morských plodov a rýb bývajú bežnou súčasťou sushi aj rôzne druhy ovocia a zeleniny. Obľúbenou prísadou je avokádo, ktoré obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a pomáha v boji proti únave a starnutiu. Uhorka z tela efektívne odplaví toxíny; mango je zdrojom antioxidantov; mrkva chráni zrak a znižuje cholesterol a špargľa je dôležitá pri prevencii pred nádorovými ochoreniami.

    Foto: Geisha Sushi Bar


































    Sushi je zdravé

    Jednotlivé zložky sushi blahodarne pôsobia na organizmus človeka, preto si ho neváhajte dopriať aj častejšie. Ak hľadáte dobrý sushi bar, Bratislava ponúka hneď niekoľko špecializovaných podnikov. Nie v každom ho však dokážu pripraviť v rovnakej kvalite. Geisha Sushi Bar ponúka okrem čerstvých a prvotriednych surovín aj kreatívne stolovanie, príjemné prostredie a navyše aj donášku priamo k vám.

    28. apr 2015