40 / 70

    Vanilkové vafle s broskyňovou omáčkou:
    1. Vafle

    vajce slepačie 2 ks • cukor práškový 40 g • cukor vanilkový 15 g • maslo 50 g • mlieko polotučné 1,5% 350 ml

    Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým (najlepšie domácim) cukrom, primiešame roztopené, vychladené maslo a mlieko.

    Vafle

    2.

    múka hladká 300 g • sóda bikarbóna ¼ ČL

    Primiešame múku so sódou bikarbónou.





    3.

    Cesto naberačkou nalejeme do silikónových foriem na pečenie vaflí. Upečieme vo vyhriatej rúre (25-30 minút).





    4.

    Upečené vafle vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.





    5. Broskyňová omáčka

    broskyňa 750 g

    Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

    Broskyňová omáčka

    6.

    ... a stiahneme z nich šupku.





    7.

    Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno.





    8.

    cukor trstinový 150 g

    Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút).





    9.

    zázvor mletý ¼ ČL • škorica mletá ¼ ČL

    Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.





    10.

    Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.





    11.

    Vychladenou omáčkou prelejeme vždy jednu porciu vaflí. Konzumujeme príborom.

    28. apr 2015