42 / 70

    Do cesta som použila ovsené vločky pomleté na múku a celý mak. Mak mu dodáva ľahkú chrumkavosť a nečakanú chuť. Ak nemáte momentálne čučoriedky, môžete použiť akékoľvek sezónne ovocie. Galetka je univerzálna a sezónna – stačí stočiť okreje cesta a stred naplniť od rôznych bobúľ, rebarbory až po jesenné jablká!

    Viem, že tento dezert budem robiť znovu a znovu. Je geniálny. Hlavne na jar a leto. 🙂

     Suroviny:


    Cesto:
    ovsené vločky 1 a 1/2 šálky
    kokosový olej, studený 1/2 šálky
    nepomletý mak 1 a 1/2 PL
    med/javorový sirup/agave 2 PL
    voda 2 PL
    mletá škorica 1 ČL
    soľ štipka

    Plnka:
    odtučnený tvaroh jemný 1 šálka
    čučoriedky 3/4 šálky
    med/javorový sirup/agave 2 PL
    vanilkový extrakt 1 ČL
    vaječný bielok 1 ks

     Postup:

    Cesto- Ovsené vločky som si v mixéri rozmixovala na jemnú múku. Ovsenú múku som premiestnila do misky spolu s makom, škoricou a soľou. Potom som pridala studený kokosový olej rozdrobený na malé kúsky, ktorý som prstami spracovala do cesta. Nakoniec som pridala ostatné suroviny a vypracovala tuhšie cesto. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a dala odpočívať do chladničky aspoň na 15 minút. Zatiaľ som si pripravila plnku.

    Plnka- Všetky suroviny som si jednoducho vymiešala v miske dohladka.

    Rúru som si rozohriala na 200 stupňov a okrúhlu formu (priemer cca 20 cm) vyložila papierom na pečenie. Cesto som prstami roztlačila po celej ploche formy a do stredu rozotrela plnku (okraje, ktoré sa budú zahýbať nechajte čisté). Nakoniec som na vrch poukladala čučoriedky a zapekala 30-35 minút, dokiaľ okraje neboli zľahka hnedé.

    Pred krájaním nechajte mierne vychladnúť.

    Dobrú chuť.

    28. apr 2015