50 / 70

    Lososa väčšinou zvyknem robiť len tak na prírodný spôsob, na panvičke na masle, avšak dostala som chuť na niečo iné, nové. Skúsila som spraviť fašírky a nevedeli sme sa ich dojesť. Sú veľmi chutné a sú pripravené raz – dva 🙂



    POTREBUJEME

    ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE
    •losos – 500 gramov,
    •vajíčko – 2 ks,
    •jemný tvaroh – 100 gramov,
    •strúhanka – 3 PL,
    •jarná cibuľka – 3 ks

    NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
    •soľ,
    •mleté čierne korenie,
    •petržlenová vňať

    POSTUP

    Postup pri tomto chutnom recepte je veľmi jednoduchý a rýchly a výsledok? Úžasný!

    Rozmrazeného lososa si nasekáme nožom na drobné kúsky a vložíme do misy. Pridáme dve vajíčka, na drobno nakrájanú jarnú cibuľku (môžeme kľudne celú aj so zelenou časťou), ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie podľa svojej chuti, jemný tvaroh a strúhanku.

    Všetky suroviny poriadne premiešame aby sa nám vytvorila tuhá zmes, z ktorej tvarujeme v rukách tenšie fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke alebo kukuričných lupienkoch (ktoré som ja po ruke nemala 😀 ) a môžeme smažiť na nie moc rozpálenom olivovom oleji, pekne pomaličky, aby sa nám fašírky stihli upiecť nielen zvonka ale i zvnútra a aby nám samozrejme neprihoreli, to nikto z nás nechce 😉 .

    Panvička radí

    K fašírkam sa výborne hodí zemiaková kaša. Tú robím nasledovne.

    Na drobné kocky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, následnej zlejeme vodu, do hrnca k zemiakom pridáme na plátky nakrájané maslo, zakryjeme pokrievkou a počkáme, kým sa maslo roztopí.

    Potom pridáme soľ, zemiaky rozmačkáme (ja na to používam takú tú vec, ktorú neviem pomenovať 😀 , ktorou sa rozmačkajú zemiaky na pyré), ďalej pridáme 2 deci vlažného mlieka (najlepšie je plnotučné mlieko a ak máte šľahačkovú smotanu, o to lepšie, kľudne použite aj troška tej, pyré bude potom úžasne krémové), premiešame a podľa požadovanej hustoty prilievame pomaličky mlieko a znova premiešavame, až kým nemáme zemiakovú kašu, tak, ako si ju predstavujeme 🙂

    28. apr 2015