22 / 78
    bezlepkový domáci chlieb

    V menšom množstve : na 750 g

    270 ml vody alebo acidofilného mlieka
    1 1/2 PL oleja
    1/2 PL octu
    1 a pol ČL soli
    1 ČL cukru
    1 čl droždia
    rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
    1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
    420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej

    V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
    A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.
    Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.

    24. jún 2015