23 / 78
    bezlepkový domáci chlieb

    V menšom množstve : na 750 g

    270 ml vody alebo acidofilného mlieka
    1 1/2 PL oleja
    1/2 PL octu
    1 a pol ČL soli
    1 ČL cukru
    1 čl droždia
    rasca, semiačka tekvicové , slnečnicové, ľanové, sezamové
    1 – 2 väčší uvarený nastrúhaný zemiak
    420 g múky - 300 g hladkej T 650 + 120 g ražnej, špaldovej, žitnej, celozrnnej

    V prípade použitia acidofilného mlieka sa ocot už nedáva.
    A rozhodne je s mliekom chutnejší ako s vodou.
    Inak tento recept dávam na najvyšší stupeň prepečenia a pečiem ho v Moulinex na programe č. 1 . Pozor - pri dávkovaní acidofilného mlieka...ono sa napení , takže ja dávam vždy takmer plnú odmerku. Javí sa to potom, že je mlieka viac. Ale keď lepšie pozriete, tak je to pena.

    24. jún 2015

    chlebík vyzerá krásne,ale ak používaš hladkú múku T650 a ražnú,špaldovú,žitnú,tak určite nie je bezlepkový 😉

    19. sep 2017