icon
1 / 1
avatar

▫️Na korpus potrebujem: (forma 26cm)
6ks vajíčka,3PL krupic.cukor,120g kvalitnejšej horkej čoko..
Bielka si oddelím od žĺtok..žĺtka vyšľahám s cukrom do bielej peny a postupne prišľahám rozpustenú vychladnutú horkú čoko..bielka si vyšľahám do tuha a už len ručne stierkou postupne zľahka zamiešam k žltkovočokoládovej zmesy..nadýchané cesto nalejem do okrúhlej formy na ktorej spodok dám papier na pečenie,pečiem pri teplote 170st. cca 20 min...
▫️Na krém potrebujem:
250 ml šlah.smotany,250 ml mascarpone,250 ml jemného tvarohu,2 vanilkové cukre,práškový cukor podľa chuti(ja som dala 2PL)
Šlahačkovú smotanu si s časťou cukru vyšlahám a postupne prišľahám mascarpone,tvaroh a zvyšok cukru podľa chuti..dám do chladničky zachladiť kým mi vychladene korpus...
▫️Na pyré potrebujem:
100g mraz.malín,100g mraz.jahôd,trochu krupic.cukru..
Mrazené maliny a jahody si prevarím s cukrom do roztopenia,rozmixujem ponorným mixérom a prepasírujem cez sitko..nechám úplne vychladiť..
Na korpus nanesiem jahodovo-malinové pyré a na to mascarpone-tvarohový krém..ozdobím podľa vkusu..hotový koláčik nechám v chladničke zatuhnúť najlepšie cez noc👌🏻🤎 .

Odpovedz
14. máj 2020
avatar

oj toto zdielam, nech mi to nezmizne

Odpovedz
14. máj 2020
avatar

Možno blbá otázka, ale to sa vydlabe vnútro? 🙈🙈🙈 Nevidím to prerezané nikde a hore vidím len krém, pyré nie 🙃

Odpovedz
14. máj 2020
avatar
Odpovedz
14. máj 2020
avatar

@elly23 toho pyré nie je veľa a krém ho prekryje

Odpovedz
14. máj 2020
avatar

Ja inú otázku, to pyré a krém idú len na vrch korpusu? Dalo by sa to cesto pre rezať aby som povedzme spravila viac krému a dala medzi, alebo sa drobí?

Odpovedz
14. máj 2020
avatar

@elly23 teraz sa mi ten korpus podaril tak že riadne napuchol a zdvihol sa viac ako bežne,kraje ostali hore ale stred padol,teda ako vydlabaný ostal😛teda pyré a krém je viac schovaný😊

Odpovedz
14. máj 2020
avatar

@dr_smajlik neskúšala som prerezať,ale robila som už tak ako píšeš akurát som urobila 2 korpusy zvlášť a naplnila😉ubrala som zo surovín na jeden korpus

Odpovedz
14. máj 2020
avatar

@dr_smajlik ja si myslím že sa asi prerezat na polku nedá.je trošku tvrdši nakoľko je z čokolády 😉
Ale inak takto ako je, je veľmi chutný.ja som ho robila pred cca 2tyzdnami

Odpovedz
14. máj 2020