Najlepsi👌
Musím aj ja urobiť..
Robím ho pravidelne no do cesta dávam hladkú múku a nedávam ani víno ani mlieko. Najlepší jablkový koláčik
ja pridávam celozrnnú múku a niekedy aj orechy do cesta a je božský
Najlepšííí jednoduchý starosvetský recept mam este po mojej babicke. A celkovo najviac zboznujem jedla a kolaciky😋 dla receptov nasich starych mám.
Este tak mat ich zdrave domace suroviny.
@miuska66 vyzera to dobre. Prave som prvy krat robila, ale podobny.... len tym, ze tam je veela masla, velmi tazko a zle sa mi to valkalo. Velmi som sa s tym natrapila, kym to ako tak bolo mozne dat na plech.
Kde som urobila chybu? Cesto bolo izbovej teploty...mozno preto? Uplne sa mi lepilo na valcek. Poprosim skusenejsie, ako ste to robili? Ja na pecenie moc niesom, ale detickam som chcela urobit radost 🥰 dakujeeem
Moj včerajší ale teda na cas si davam s nim pokoj,mne sa taaaak tazko robi s tym cestom ooh.spodnu vrstvu nejak dam ale tu vrchnú na tych jablckach potahat,vyvalcekovat no bol to boj.ale fakt je ze je mnaaam. Ale teda aj sa dost trusi hihi
Dakujem krasne za tip 👍 nabuduce pojde do chladnicky pred valkanim. V mojom recepte bolo 250g cukru, ale je dost sladky.... inak je skvely.
Ahojte, ja som to tiež vždy mala problém vyvaľkať, potom som našla recept kde je 600 g múky a celé maslo 250 g, ostatné podobne 2 vajcia 1dcl mlieka, 150g, cukru a dám ho do robota s tým hákom na kysnuté cesto, rozdelím na 2 rovnaké časti a odvtedy sa mi nikdy cesto netrhalo. Nedavam ani do chladničky, hneď pomocou valčeka prenesiem na plech.
Recept je približne na akú veľkosť plechu?
keď sa dá maslo , tak sa strašne trhá ak sa dá palmarín , hera ide to super
Tak ja som včera zúrila.. Ale čítam ze sa trhalo každej 😂
Koláč je skvelý vrch trosku polepeny no na prvý x super.
@silesias dakujem ti za radu storocia s tym valkanim cez papier a na papieri! Prvykrat v zivote co som s prenasanim vrchneho cesta nestravila mladost a nenadavala ako pohan! Krasne za par sekund na plechu a kolacik je fantasticky! Milionkrat som povedala, ze tento kolac ja piect nebudem, lebo mi to lezie na nervy, ale prave si ho u nas zachranila a moj muz (ked ho ochutna) ti isto bude povdacny ❤😂😘a teda aj ja.. aj deti 😂
Na cesto potrebujeme:
500g poloh.múky,100g práš.cukru,250g masla,2 vajcia,2-3PL bieleho vína(alebo mlieka),1PDP..
Na plnku potrebujeme:
1kg očistených a nastrúhaných jabĺk,1 vanilkový puding,100g hnedého cukru,štava z 1citróna,1ČL škorice..
Všetky suroviny na cesto si spracujeme na hladké cesto buď ručne alebo v robote,dáme odpočinúť do chladničky kým si pripravíme plnku..jablká očistíme,nastrúhame na hrubšom strúhadle,vodu z jabĺčok necháme,pridáme trst.cukor,šťavu z citróna,škoricu a prášok vanilkového pudingu a riadne zamiešame..zachladené cesto si rozdelíme na dve časti,prvú rozvaľkame na veľkosť o trošku väčšiu ako veľkosť plechu a prenesieme na vymastený plech,cesto vytiahneme aj po okrajoch do výšky,popicháme vidličkou,nanesieme rovnomerne jablkovú plnku,a na vrch druhu časť vyvaľkaného cesta,zarovnáme,popicháme vidličkou a pečieme pri 180st. cca 35-40min.do zlata..necháme vychladnúť,môžme poprašiť praš. cukrom a nakrájame👌🏻