Boooze. Ja citam Matovicove kocky 🤔🙄🤣🤣
@stanulienkat 😂😅odpadnem..ale ozaj na prvý pohľad to tak vyznie👌🏻od dnes už premenované😁
Ako ináč sú úžasné.
@ciernikpata mne tieto makové sladkosti tiež veľmi chutia🥰
@miuska66 áno a nakoniec tiež makový lebo som nemala toľko orechov doma 😀
Super recept, ukladám a budem používať..
Dokonca aj krém super, najskôr som si myslela že tam chýba napísaná smotana na šľahanie (ja som robievala tak a myslela som si že to bude príliš tuhé) ale super je aj ten 🙂
To ty si veľmi šikovná a zručná 😍 nie je to prvý recept čo skúšam od teba a naozaj super 😊😊
Krásne praca, či už torty alebo koláčiky, ďakujem ešte raz za recepty ❤
@nika_val Juj to som rada😍áno tento makový je super taký vláčny,ja ho mám veľmi rada,ale si mi dala chrobáka,keď budem mať orechy tak vyskúšam aj s nimi nabudúce..a áno ten krém tiež som myslela na začiatku že či nedám smotanu,ale takto to je tiež fajn,vôbec mu smotanu netreba a k tomu koláčiku je supiško☺️Ja ti ďakujem veľmi pekne🥰ale ja sa mám tiež veľa čo učiť,len si tak skúšam a skušam☺️a keď som spokojná tak sa rada podelím aj o receptík..a teším sa z každej takejto spätnej väzby..ďakujeem🙏🏻❤️A ty si tiež šikulka a pečieš krásne a fajnotkové sladkosti😘
@jakubjakovae tu v komentoch receptík😉

KORPUS:10vajíčok,140g práš.cukor,80g krupic.cukor,280g zomletého maku,120g masla... Vajíčka si rozdelím na bielka a žĺtka,žĺtka si s krupicovým cukrom vyšľahám do bielej peny(trvá to aj 5min),do žĺtkovej peny prišľahám zmäknuté maslo..medzi tým si vyšlahám bielka s práškovým cukrom do ozaj tuha(trvá to aj 8min.)..Bielkový sneh zľahka postupne po častiach už len ručne metličkou primiešam k žĺtkovej pene až kým sa to nespojí a nevznikne nadýchaný penový krém..a nakoniec do tejto masy úplne zľahúčka postupne po častiach primiešam metličkou mak,musí to byť ozaj zľahka aby cesto nespľaslo a korpus bol nadýchaný.. Na plech pod ráfik si dám iba na spodok papier na pečenie a vylejem nadýchané cesto a zarovnám,pečiem pri teplote 155st.cca 50min. KRÉM:500g jemný tvaroh,250g mascarpone,práškový cukor podľa chuti cca 4-5PL,a 60g zomletý mak. Mascarpone,tvaroh a cukor spolu vymiešam a primiešam mak. Upečený vychladnutý korpus prerežem na dve časti..na spodný korpus nanesiem dostatok krému a na ten nanesiem malinovo jahodové pyré(mrazené maliny/jahody si do rozpustenia prevarím s trochou cukru,precedím a rozmixujem ponorným mixérom),poukladala som ešte čerstvé maliny ale nemusia byť,a položím druhý korpus,dám do chladničky zatuhnúť najlepšie cez noc.,nakrájam na kocky..zvyšok krému si dám do zdobiacehi vrecka a nastriekam na každú kocku kopček a ozdobím🖤