icon
1 / 1
avatar

Kraaasna 😊

Odpovedz
14. sep 2020
avatar

Mnaaaam

Odpovedz
14. sep 2020
avatar

Poprosim recept

Odpovedz
14. sep 2020
avatar

Nádherná

Odpovedz
14. sep 2020
avatar

Ja obdivujem ženy, čo vie rpbit také nádherné torty

Odpovedz
14. sep 2020
avatar

Booooze aj ja chcem recept a prosim chcem aj ochutnat😂😂😂😂

Odpovedz
14. sep 2020
avatar

Nech sa páči pridávam receptik:
Maková torta✔️
Korpus:12 vajíčok,180g práš.cukor,80g krupic.cukor,350g zomletého maku,150g pravého masla...
Vajíčka si rozdelím na bielka a žĺtka,žĺtka si s krupicovým cukrom vyšľahám do bielej peny(trvá to aj 5min),do žĺtkovej peny prišľahám zmäknuté maslo..medzi tým si vyšlahám bielka s práškovým cukrom do ozaj tuha(trvá to aj 8min.)..Bielkový sneh zľahka postupne po častiach už len ručne metličkou primiešam k žĺtkovej pene až kým sa to nespojí a nevznikne nadýchaný penový krém..a nakoniec do tejto masy úplne zľahúčka postupne po častiach primiešam metličkou mak,musí to byť ozaj zľahka aby cesto nespľaslo a korpus bol nadýchaný..
Do formy(26cm)si dám iba na spodok papier na pečenie a vylejem nadýchané cesto a zarovnám,pečiem pri teplote 155st.cca 40-50min.
Krém:500g jemný tvaroh,250g mascarpone,1 vanil.cukor,a práškový cukor som dávala odhadom podľa chuti,cca 4-5polievkových lyžíc,a zomletý mak tiež odhadom čo mi ostalo,cca 50g;)
Mascarpone,tvaroh a cukor vyšľahám a primiešam mak.
Upečený vychladnutý korpus prerežem na tri časti..a vrstvíme- na korpus nanesiem dostatok krému a na ten nanesiem malinovo jahodové pyré-mrazené maliny/jahody si prevarím s trochou cukru a rozmixujem,ešte som aj prepasirovala..a ešte raz zopakujeme na druhý korpus,na vrchný korpus a boky potrem zvyšok krému a ozdobím..🖤

Odpovedz
14. sep 2020