Torta je krásna 🥰 môžem sa opýtať, z čoho je tá plnka? Ďakujem 🙂
@martimatejka ďakujem veľmi pekne ❤️plnka je dve vrstvy vanilková-mascarpone+šlahačka 1:1 +práš.cukor a trošku vanilky, poukladala som na ňu maliny a na kúsky jahody a poriadne preliala jemne slaným karamelom a jedna vrstva stredná je čisto čokoládová☺️
@janulienka8382 ďakujeem🙏🏻💕 Slaný karamel- 200g kryš.cukru si dám do hrnca s vyšším dnom pomaly rozpustiť na karamel,keď je hotovo,stiahnem oheň a pridám naraz 80g masla izbovej teploty,pridám naspäť oheň a miešam kým sa maslo prepojí s karamelom,potom zase stiahnem oheň,a postupne prilievam 140ml smotany 33%,potom zase pridám oheň a povarím ešte 1min.,odstavím a pridám cca 3/4 ČL soli a riadne premiešam..táto dávka smotany je keď chcem trošku redší karamel,keď taký normálne hustý tak dávam 120ml smotany😉💕
@miuska66 ďakujem krásne, skúsim, ja som naposledy robila opa ne, najskôr smotana a maslo až do odstavené ho a dlho veru trvalo pokým sa to spojí, ale veľmi aj stihol a keď som ho trochu ohriala, nech povolí , tak sa zase maslo oddelilo. Vyskúšam tvoj recept, chcem teraz robiť karamel s malinami a poliať maliny alebo korpus, ďakujem ešte raz 🙂
@janulienka8382 takto som to aj ja skúšala že čo to spraví ale nebolo to dobré,ako píšeš oddeľovali sa to po zahriatí..takto ako robievam tak karamel mi ostane pekne krémový,a aj keď ho vyberiem z chladničky a zahrejem tak je znova pekne krémove tekutý,určite vyskúšaj,mne veľa krát aj ostane,tak šup do pohárika,dochladničky,a keď napr.palacinky robíme tak si zohrejeme a popolievame👌🏻😉❤️
@janulienka8382 Kľudne pridaj ešte viac smotany,aby bol ešte viac redší a tekutejši aj po zachladeni😊

nádherná, jemná , pekne nazdobena