@maca654321 jeeeeej ďakujem veľmi pekne🙏🏻❤️😘
Miuška, a je v nej plnka? Je nádherná😃
Korpus:8 vajíčok,120g práš.cukor,60g krupic.cukor,260g zomletého maku,100g pravého masla...
Vajíčka si rozdelím na bielka a žĺtka,žĺtka si s krupicovým cukrom vyšľahám do bielej peny(trvá to aj 5min),do žĺtkovej peny prišľahám zmäknuté maslo..medzi tým si vyšlahám bielka s práškovým cukrom do ozaj tuha(trvá to aj 8min.)..Bielkový sneh zľahka postupne po častiach už len ručne metličkou primiešam k žĺtkovej pene až kým sa to nespojí a nevznikne nadýchaný penový krém..a nakoniec do tejto masy úplne zľahúčka postupne po častiach primiešam metličkou mak,musí to byť ozaj zľahka aby cesto nespľaslo a korpus bol nadýchaný..
Do formy(24cm)si dám iba na spodok papier na pečenie a vylejem nadýchané cesto a zarovnám,pečiem pri teplote 155st.cca 50min.
KRÉM:500g jemný tvaroh,500g mascarpone,1 vanil.cukor,práškový cukor podľa chuti cca 4PL,a 60g zomletý mak.
Mascarpone,tvaroh a cukor vyšľahám a primiešam mak.
Upečený vychladnutý korpus prerežem na dve časti..na spodný korpus nanesiem dostatok krému a na ten nanesiem malinovo jahodové pyré(mrazené maliny/jahody si prevarím s trochou cukru a rozmixujem ponorným mixérom)..potom druhý korpus a na vrch a boky potrem zvyšok krému a ozdobím..🖤
tá je krásna 🍒🍀🙂
Môžem sa opýtať, ako je pripravené ovocie, že vyzerá ako mrazené.
Úžasný recept 100% popísaný, krásne vyzerá a určite aj tak chutí. Som makový maniak, v piatok idem na to idem ju upiecť švagrovi k narodkám.
👏🎂
Takto sa podarila mne makovička podľa vašho receptu. Všetci si chválili aj chuť aj vzhľad. Ďakujem za inšpiráciu🙂
Ja mam kopu maku ale nemam mlyncek. To asi takto nepojde ze? 🤦🏽♀️
Najkrajšie torty a koláče aké som kedy videla. Pre mňa je relax pozerať na tie výtvory. Aspoň raz do týždňa sem musím nakuknut...
Nádherná....fakt krása ako aj všetko od Teba ;)