icon
1 / 1
avatar

Na tvarohové šišky bez kysnutia potrebujeme:
250g tvaroh(ja som dala mäkký hrudkový)
300g poloh.múky
2 vajíčka
1KL práš.cukru
1KL vanil.cukru
1KL sódy bikarbóny
2PL rumu(ja som dala 1PL)
olej
Všetky suroviny si vymiešame a vypracujeme cesto(ak by bolo husté,pridáme trošku mlieka,v pôvodnom recepte nebolo ale ja som si trošku šupla),cesto prikryjeme a necháme v chladničke odpočívať cca pol hodinku,potom na pomúčenej doske vyvaľkáme a necháme ešte chvíľu akoby “nakysnuť”-cesto sa nám trošku pekne podvihne,a možme vykrajovať krúžky(my sme vínovým pohárom;),v strede možme prstom urobiť dierku a vyprážame na miernom ohni do zlata,môžme poprášiť práškový cukrom a podávať s džemom,alebo my sme si časť ešte za tepla obalili v škoricovom a časť vo vanilkovom cukre zmiešaným s práškovým;)dobrú chuť🤍

Odpovedz
5. feb 2021
avatar

@miuska66 môže byť prášok do pečiva namiesto sódy?

Odpovedz
5. feb 2021
avatar

Môže určite,len ja radšej dávam sódu,lebo PDP ja osobne cítim v ceste,ale to možno len ja,kľudne daj☺️ale potom toho treba viac aj pol sáčku ak nie viac😉

Odpovedz
5. feb 2021
avatar
Odpovedz
5. feb 2021
avatar

roky robim len tento recept , 3-4 nasobnu davku 🙂 a su najlepsie

Odpovedz
5. feb 2021
avatar

@monikakralik ja som prvý krát,vždy len kysnuté,ale tieto sú fakt dobré,aj my ostávame pri týchto 🥰 a nabudúce tiež minimálne z dvojitej dávky😊

Odpovedz
5. feb 2021
avatar

@miuska66 a keď nedám rum bude to vadiť ?

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@miuska66 kolko zhruba ks vyjde takto z jednej davky 🙂?

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

Včera boli na obed,také malinké jednohubky,vykrajovane stamperlikom...fantasticke

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@avanka súhlasím. Čím menšie, tým lepšie.
Ja ich tiež robím malinké a po dopečení ich o balím v škoricovom cukre. Mňaaaam 😍
@miuska66 vyskúšala som aj s PDP, sú rovnako mňam. Tiež som skúsila miesto tvarohu dať acidko, jogurt, šľahačkovú smotanu... Vždy vyjde.
A toto cesto má aj slanú verziu, kde do cesta ide strúhaný syr a sú z toho fantastické osúchy 😋😋😋😋 odporúčam

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@liwka ako to mam prosim spravit na slano? Ide tam aj tvaroh aj cukor aj struhany syr? Ci nieco z toho vynechat? Dakujem

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@lulu4 ešte sa aj volajú 'zdravé' 😍😍😍
https://receptik.interez.sk/recept/zdrave-lango...

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

Tieto sisky musia byt robene na oleji? Keby sa len potreli olejom a dali piect do rury? Ci blbost? 🙂

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@ketrinka17 ja ich robím na oleji, do cesta dávam hladkú múku a nie sú vôbec mastné ( keby boli nezjem ich). Keď vyskúšaš v rúre, daj vedieť, či sa podarili 😉

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@liwka dakujem za recept. Prosim ta a ako velke hrnceky davas? 250ml? A muku nepisu aku- hladku? Dikes

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@babyfrog nebude😉

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@coklik podľa toho aké veľké,my sme ich mali menšie,na foto síce nevyzerá;)nám vyšlo cca 30ks

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@liwka super😍ďakujeme za radu🥰

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@ketrinka17 neviem si to predstaviť v rúre😉ale ako píše @liwka tak mastné nie sú,no musíš mať riadne rozohratý olej až potom vkladať😊

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@miuska66 super ja len orientacne ci rovno robit dvojitu davku 🤣

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@lulu4 ja dp všetkého používam hladkú múku, inú doma ani nemám 🙈

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@coklik určite dvojitú. Ja som minule brala aj do roboty, lebo mi nechceli veriť, aké sú prudko jedlé. A tá škoricová posýpka... U nás už iné ani nerobím 😋

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@liwka super dakujem👍

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@liwka Urobila som v rure. Super su 😋

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@ketrinka17 ooo, diky za skúsenosť, nabudúce vyskúšam 😍😘😋

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@liwka Krasne nadychane su lebo som ich neotacala. Vykrajovala som ich poldecakom a potrela olejom iba trosku pred pecenim 🙂

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

vyskusam🙂)))

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@miuska66 Tak a zsjtra ak prídeme nejaký rozumný čas z prace idem na to . Super receptik 😘

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@tanika ďakujem,vyskúšaj sú fajnové🥰😘

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

@ketrinka17 a koľko si ich piekla na koľko stupnov prosím ta? Dala si obyčajný, slnečnicový alebo repkovy? Ďakujem 🙂

Odpovedz
7. feb 2021
avatar

Rum zabezpecuje, ze nie su mastne 🙂

Odpovedz
8. feb 2021
avatar

@ketrinka17 foto mame? Na kolko stupnov a ako dlho? Lotriet z oboch stran?

Odpovedz
8. feb 2021
avatar

@ivankagemini 200 st od oka. Ked uz boli zlatiste, som vybrala. Slnecnicovy olej som pouzila.
@olifcek Potrela som jemne z oboch stran. Na papieri na pecenie som ich piekla.

Odpovedz
8. feb 2021
avatar

@miuska66 vyskúšame len škoda ze ja so synom nie (silná alergia na bkm), ale muž s dcérou si určite dajú 🙂

Odpovedz
8. feb 2021
avatar

@olifcek ja rum nepoužívam a nie sú mastné. Ale zasa nedávam polohrubú múku ale hladkú.

Odpovedz
8. feb 2021
avatar
Odpovedz
8. feb 2021
avatar
Odpovedz
8. feb 2021
avatar

@liwka hmm... zaujimave...itak je asi ten olej dolezity... riadne rozpaleny 🙂

Odpovedz
8. feb 2021
avatar

@olifcek mňa svokra učila pri palacinkách. Že ak dáš do cesta polohrubú múku, tá do seba nasaje olej, preto treba používať hladkú, ak nechceš mastné palacinky
Či to je ozaj tak... ( ale svokre sa neodporuje 😂😂😂)

Odpovedz
8. feb 2021
avatar

Už viem či bude dnes na obed 🙂

Odpovedz
9. feb 2021
avatar

@adusha1167 😊💕💕

Odpovedz
9. feb 2021
avatar

@liwka dakujem za info ❤️

Odpovedz
9. feb 2021
avatar

AJ SO SNEHOM NA VRCHU BY BOLI VYNIKAJÚCE: Sneh urobíme tak, že nad parou vyšľaháme sneh s cukrom a prišľaháme jahodový džem. Pomocou ozdobného vrecúška nastriekame na šišky.

Odpovedz
10. feb 2021