roky robim len tento recept , 3-4 nasobnu davku 🙂 a su najlepsie
@monikakralik ja som prvý krát,vždy len kysnuté,ale tieto sú fakt dobré,aj my ostávame pri týchto 🥰 a nabudúce tiež minimálne z dvojitej dávky😊
@avanka súhlasím. Čím menšie, tým lepšie.
Ja ich tiež robím malinké a po dopečení ich o balím v škoricovom cukre. Mňaaaam 😍
@miuska66 vyskúšala som aj s PDP, sú rovnako mňam. Tiež som skúsila miesto tvarohu dať acidko, jogurt, šľahačkovú smotanu... Vždy vyjde.
A toto cesto má aj slanú verziu, kde do cesta ide strúhaný syr a sú z toho fantastické osúchy 😋😋😋😋 odporúčam
@lulu4 ešte sa aj volajú 'zdravé' 😍😍😍
https://receptik.interez.sk/recept/zdrave-lango...
Tieto sisky musia byt robene na oleji? Keby sa len potreli olejom a dali piect do rury? Ci blbost? 🙂
@ketrinka17 ja ich robím na oleji, do cesta dávam hladkú múku a nie sú vôbec mastné ( keby boli nezjem ich). Keď vyskúšaš v rúre, daj vedieť, či sa podarili 😉
@ketrinka17 neviem si to predstaviť v rúre😉ale ako píše @liwka tak mastné nie sú,no musíš mať riadne rozohratý olej až potom vkladať😊
@ketrinka17 ooo, diky za skúsenosť, nabudúce vyskúšam 😍😘😋
vyskusam🙂)))
@ketrinka17 a koľko si ich piekla na koľko stupnov prosím ta? Dala si obyčajný, slnečnicový alebo repkovy? Ďakujem 🙂
@ketrinka17 foto mame? Na kolko stupnov a ako dlho? Lotriet z oboch stran?
@ivankagemini 200 st od oka. Ked uz boli zlatiste, som vybrala. Slnecnicovy olej som pouzila.
@olifcek Potrela som jemne z oboch stran. Na papieri na pecenie som ich piekla.
@ketrinka17 dakujem
Už viem či bude dnes na obed 🙂
@adusha1167 😊💕💕


Na tvarohové šišky bez kysnutia potrebujeme:
250g tvaroh(ja som dala mäkký hrudkový)
300g poloh.múky
2 vajíčka
1KL práš.cukru
1KL vanil.cukru
1KL sódy bikarbóny
2PL rumu(ja som dala 1PL)
olej
Všetky suroviny si vymiešame a vypracujeme cesto(ak by bolo husté,pridáme trošku mlieka,v pôvodnom recepte nebolo ale ja som si trošku šupla),cesto prikryjeme a necháme v chladničke odpočívať cca pol hodinku,potom na pomúčenej doske vyvaľkáme a necháme ešte chvíľu akoby “nakysnuť”-cesto sa nám trošku pekne podvihne,a možme vykrajovať krúžky(my sme vínovým pohárom;),v strede možme prstom urobiť dierku a vyprážame na miernom ohni do zlata,môžme poprášiť práškový cukrom a podávať s džemom,alebo my sme si časť ešte za tepla obalili v škoricovom a časť vo vanilkovom cukre zmiešaným s práškovým;)dobrú chuť🤍