mmfs
9. dec 2018
90 

O pozitívach jahňacieho mäsa

Ako som avizovala, tu je môj prvý článok o jahňacom mäse.

Aj keď je jahňacie a ovčie mäso veľmi zdravé, my Slováci ho jeme len veľmi málo. Len 0,13 kg na osobu ročne, čo je päťnásobne menej ako je odporúčané odborníkmi na zdravú výživu. Pritom ovčie a jahňacie mäso má vysokú dietetickú hodnotu. Obzvlášť sa odporúča deťom, diabetikom, starším ľuďom a v období rekonvalescencie. Je ľahko stráviteľné, má vysoký obsah esenciálnych aminokyselín, s priaznivou skladbou nenasýtených mastných kyselín. Je bohaté na bielkoviny a minerály. Konzumáciou jahňaciny sa predchádza výskytu arteriosklerotických zmien, ktoré spôsobujú infarkt a cievne mozgové príhody. Pri výkrme oviec sa nepoužívajú hormóny na stimuláciu rastu, čo je ďalšie pozitívum.

Viac o tom sme napísali na našom webovom portále:

https://www.chovamedoma.sk/chovatelstvo-farmarcenie/799-produkcia-ovcieho-alebo-jahnacieho-masa

Naša dcérka je jahňacinu od malička. Jej špecifická chuť a vôňa ju vôbec neodrádzajú. Myslím, že to je práve tým, že jej jahňacinu dávame už od takého skorého veku. Dokonca ju dokáže jesť, aj keď je už vychladnutá. Čo teda už nie je až taká delikatesa🙂

Dnes sme mali jahnaciu polievocku na obed a nezostala ani kvapka 🙂

9. dec 2018

Ano ked niekomu poviem ze sme mali jahnacinu tak im vadi vôňa.A ja na to ze cesnak a cibula vsetko zamaskuju😀

9. dec 2018

Začni písať komentár...

Odošli